Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

GI SINOVI I KĆERI NERETVE

Ivo Matičević se obratio novinarima ispred Ministarstva zdravstva, dočekao ga je budući ministar Beroš

Objavljeno prije

Kao što smo pisali, Ivo Matičević je nakon 15 dana pješačenja i prijeđenih preko 450 km jučer stigao u Zagreb te kako je najavio, danas u 11:55 došao ispred Ministarstva zdravstva gdje se obratio okupljenim novinarima te još jednom iznio probleme zdravstvene skrbi u dolini Neretve i Hrvatskoj.

Matičević je rekao kako nešto hitno treba promijeniti i zatražio od Beroša što bržu uspostavu hitne helikoperske službe i izgradnju regionalne bolnice na jugu Hrvatske.

Beroš mu je obećao da će napraviti sve što je moguće da poboljša dostupnost zdravstvene zaštite za tamošnje stanovništvo.

Budući ministar je potom u zgradi ministarstva primio Matičevića i Mladena Turečeka, predstavnika Udruge Help (Helikopterima liječnici pomažu).

Pogledajte video cijelog obraćanja ispred zgrade ministarstva kojeg donose HRTvijesti.

Foto – Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije