Ostanimo u kontaktu
ULTIMATE SPORTS GYM – 1200×250

HITNA MEDICINA

Ispred OB Dubrovnik otkriven spomenik darivateljima krvi; započeli medicinski letovi Zrakoplovne jedinice MUP-a

Objavljeno prije

bolnica-darivatelji-krvi-helikopter-ohbp (6)

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica Žaklina Marević nazočili su danas otkrivanju spomenika dobrotvornim darivateljima krvi ispred Opće bolnice Dubrovnik, a povodom početka rada medicinskih letova Zrakoplovne jedinice MUP-a na području Dubrovačko-neretvanske županije župan je na heliodromu bolnice razgledao helikopter koji tijekom sezone spašava unesrećene.

Također istom prigodom župan je ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luki Luliću predao ključeve dvaju novih medicinskih vozila vrijednih više od 700 tisuća kuna.

Na kraju programa predstavnici Županije obišli su više od 20 milijuna kuna vrijedne radove na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu.

Zahvalni smo svim darivateljima krvi, kako u Dubrovniku tako i Korčuli, Neretvi i svim ostalim dijelovima županije. Oni nesebično daju sebe kako bi pomogli drugima. Mi kao Županija pomažemo na načine na koje možemo, a sada su to ova dva vozila vrijedna više od 700 tisuća kuna i osiguravanje helikoptera MUP-a tijekom ljetne sezone. Tijekom godine donirat ćemo još jedno vozilo, jedno će doći kao donacija Grada Dubrovnika, a jedno će nabaviti sam Zavod za hitnu medicinu. Osim kvalitetnih ljudi morate imate i kvalitetnu opremu – rekao je župan.

– Što se helikoptera tiče, ovo treća godina zaredom da ćemo imati tu službu. Zahvaljujem se MUP na razumijevanju i potpori, ovo nam je od presudne važnosti zbog otoka i činjenice da ovakav helikopter može sletjeti na mnoge lokacije. Nije mu potreban heliodrom nego mu je dovoljno 20 metara promjera čistog prostora. Prošle godine smo imali oko 150 intervencija, a to pokazuje koliko je to opravdano i koliko je života spašeno – rekao je župan.

Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić istaknuo je kako su sredstva za OHBP od 20 milijuna kuna osigurana iz fondova EU u suradnji sa Županijom i DUNEA-om, dok je više od dva milijuna kuna za operacijske sale osigurala Dubrovačko-neretvanska županija.

– Završetak radova je planiran u kolovozu 2019. godine, ali vjerujem da će to biti i nešto ranije, možda već do kraja ove godine – rekao je Bekić.

Župan Dobroslavić naglasio je važnost ovog projekta kako bi prva obrada pacijenata u bolnici bila na razini koju građani i posjetitelji Dubrovnika zaslužuju.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije