Ostanimo u kontaktu

KONCERTOM GRADSKE GLAZBE ZAVRŠILE PROSINAČKE SVEČANOSTI

Iskustvo, mladost, gosti, obljetnica i odličan izbor repertoara obilježile koncert

Objavljeno prije

Tradicionalni Božićni koncert Gradske glazbe Metković

Gradska glazba Metković održala je svoj Tradicionalni Božićno novogodišnji koncert u GKS-u u Metkoviću. Voditeljica programa bila je Romana Gabrić koja nas je svojim ugodnim glasom upoznavala sa događajima koji su polako i spontano tekli kroz večer. U prvom planu bili su naši glazbari predvođeni Mihaelom Pavlović. Spoj iskustva i mladosti odlično su odradili zahtjevan program. Izdvajamo dobru izvedbu i aranžman engleske grupe Queen, s kopozicijama We will rock you, We are the champions, …Osim Queen-a, bile su tu i prekrasne domaće melodije koje je otpjevao naš tenor Branko Medak. Publici se posebno dojmila pjesma Ćale moj koju je Branko izvrsno otpjevao, a glazba predivno odsvirala.

Koncertu je nazočio i zamjenik gradonačelnika Nikola Grmoja koji je prisutnima čestitao Božić i Novu godinu. Nazočnima se obratio i predsjednik Gradske glazbe Metković, Pavo Jerković, koji je ispričao kratku priču o povijesti glazbe i planiranoj budućnosti. Ipak je to kulturna institucija koja dogodine slavi 130 godina postojanja. Gospodin Jerković uručio je plaketu za 65 godina neprekidnog sviranja gospodinu Stipanu Borovcu, koji je duhovito rekao da će mu ova nagrada biti dodatni motiv za daljnje aktivno sviranje i da ga podsjeća na ove lijepe dane kad ostari.

Čestitamo gospodinu Borovcu! Promovirano je i par mladih glazbara koji su sinoć po prvi put nastupili u „prvoj postavi“. Predstavljen je i gospodin Stipan Krmić koji je od 1. siječnja 2016. novi kapelnik Gradske glazbe Metković. Na kraju, kako i spada večer je završila valcerom a za sami kraj Branko Medak, u pratnji dječice otpjevao je Veselje ti navješćujem.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije