STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Interventne službe u županiji spremne za zimske uvjete

Objavljeno 7. studenoga 2017. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, News.
Foto: edubrovnik.org

Foto: edubrovnik.org

Načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo sudjelovao je jučer na sastanku s načelnicima stožera gradova i općina te predstavnicima operativnih snaga civile zaštite s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Sastanak je održan u organizaciji Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Dubrovnik, a razgovaralo se uz ostalo, o stanju spremnosti sustava civilne zaštite za reagiranje u nepovoljnim vremenskim uvjetima te provedbi obveza i zadaća načelnika stožera civilne zaštite propisanih Zakonom u sustavu civilne zaštite.

Vatrogasne postrojbe, pripadnici HGSS-a, Crvenog križa i predstavnici Hrvatskih voda i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske županije spremni su za predstojeće zimske uvjete na području najjužnije hrvatske županije, a zimske službe Hrvatskih cesta i Dubrovnik cesta opskrbljene dovoljnom količinom soli te potrebnom opremom.
Zamjenik župana Joško Cebalo pozvao je predstavnike operativnih snaga i načelnike stožera da županijskom Stožeru dostave podatke i plan aktivnosti za reagiranje u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Na temu pripreme za zimske uvjete uskoro će se održati sjednica Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije te uputiti naputak o postupanju u slučaju nepovoljnih zimskih uvjeta čijim bi se provođenjem uvelike mogle umanjiti štete poput onih nastalih tijekom prošlogodišnjih ekstremno niskih temperatura na području naše Županije. Razgovarajući u obvezama načelnika stožera proizašlim iz Zakona o sustavu civilne zaštite posebno je istaknuta potreba što skorije izrade procjena ugroženosti jedinica lokalne samopurave sukladno Smjernicama za njihovu izradu koje je Dubrovačko-neretvanska županija donijela početkom ove godine kao i održavanje redovnih vježbi pripadnika operativnih snaga civilne zaštite kako bi se povećala razina njihove spremnosti.

preneseno s edubrovnik.org

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari