Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

Dom zdravlja Metković

Inicijativa patronažne službe „Dojim, ne dvojim“

Objavljeno prije

doilje

Dom zdravlja Metković je proveo građansku inicijativu „Dojim,ne dvojim“ zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade „Kajo Dadić“ iz Splita u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Inicijativa je započela 15. siječnja 2013, a uključivala je niz aktivnosti potpore dojenja. U inicijativu su se osim patronažne službe koja je i pokretač same  inicijative uključili i drugi profili zdravstvenih djelatnika koji su u bliskom kontaktu sa budućim i sadašnjim majkama te na taj način pokrenuli  grupu za potporu dojenju. U grupi su najznačajnije mame sa dobrim iskustvom u dojenju, koje u biti i daju savjete i pomažu svima onim mamama kojima je pomoć oko dojenja potrebna. Potrebu za ovim uvidjeli smo zbog sve većeg reklamiranja umjetnih pripravaka prehrane a i sve lakšim posezanjem za bočicom.

Inicijativa se sastojala od sakupljanja mama i zdravstvenih djelatnika u grupi za potporu dojenju, njihovim sastancima svaki mjesec i pisanja brošure i plakata  „Dojim,ne dvojim“. Mali dio financiran je u opremu prostorije u Domu zdravlja gdje će se provoditi grupa za potporu dojenju.

20. travnja 2013  je cijela skupina mama, beba i zdravstvenih djelatnika javno digla svoj glas za dojenje, te na simboličan način dijelila brošuru, majice, dječje bodije sa logom inicijative, te ostale reklamne materijale. – kazala je voditeljica incijative Anice Proleta Majić.

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije