Dom zdravlja Metković

Inicijativa patronažne službe „Dojim, ne dvojim“

Inicijativa koja je započela 15. siječnja 2013. godine uključivala je niz aktivnosti potpore dojenja.

Objavljeno 20. travnja 2013. u kategorijama: Kultura, Metković, News.

doilje

Dom zdravlja Metković je proveo građansku inicijativu „Dojim,ne dvojim“ zahvaljujući financijskoj potpori Zaklade „Kajo Dadić“ iz Splita u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Inicijativa je započela 15. siječnja 2013, a uključivala je niz aktivnosti potpore dojenja. U inicijativu su se osim patronažne službe koja je i pokretač same  inicijative uključili i drugi profili zdravstvenih djelatnika koji su u bliskom kontaktu sa budućim i sadašnjim majkama te na taj način pokrenuli  grupu za potporu dojenju. U grupi su najznačajnije mame sa dobrim iskustvom u dojenju, koje u biti i daju savjete i pomažu svima onim mamama kojima je pomoć oko dojenja potrebna. Potrebu za ovim uvidjeli smo zbog sve većeg reklamiranja umjetnih pripravaka prehrane a i sve lakšim posezanjem za bočicom.

Inicijativa se sastojala od sakupljanja mama i zdravstvenih djelatnika u grupi za potporu dojenju, njihovim sastancima svaki mjesec i pisanja brošure i plakata  „Dojim,ne dvojim“. Mali dio financiran je u opremu prostorije u Domu zdravlja gdje će se provoditi grupa za potporu dojenju.

20. travnja 2013  je cijela skupina mama, beba i zdravstvenih djelatnika javno digla svoj glas za dojenje, te na simboličan način dijelila brošuru, majice, dječje bodije sa logom inicijative, te ostale reklamne materijale. – kazala je voditeljica incijative Anice Proleta Majić.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari