Ostanimo u kontaktu

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

IMPHACT- Studijsko putovanje u Poljsku

Objavljeno prije

MPHACT – IMprovement of Palliative HeAlth Care quality and accessibiliTy in cross-border area – Poboljšanje kvalitete i dostupnosti usluge palijativne skrbi u prekograničnom području.

U sklopu projektnih aktivnosti na IMPHACT projektu predstavnici Doma zdravlja Metković kao leader partner skupa sa predstavnicima partnera na projektu Dom zdravlja Ljubuški, Dom zdravlja Podgorica i Dom zdravlja Zenica boravili su na studijskom putovanju od 12.7.2021-16.7.2021 u Krakowu, Poljska.

Poljska se u tom dijelu zdravstvene skrbi istaknula kao primjer dobre prakse te izvrstan primjer za stjecanje novih znanja i razmjena iskustava iz područja palijativne skrbi.

Dom zdravlja Metković

Predstavnici partnera IMPHACT projekta u Hospiciju Sv.Lazar, Krakow
U sklopu putovanja posjetili su Hospicij Sv.Lazara u Krakowu, kojeg vodi nevladina organizacija “Society of Friends of the Sick” te koja ima glavnu misiju sveobuhvatnu skrb za teško bolesne osobe u terminalnom stadiju života. Nakon predstavljanja njihove organizacije rada, upriličen je i impresivan obilazak ustanove.

Dom zdravlja Metković

Predstavnici partnera IMPHACT projekta u Sveučilišnoj bolnici, Krakow
Nakon hospicija upriličeno je upoznavanje sa drugačijim pristupom palijativnoj skrbi i to posjetom Palijativnom odjelu, Sveučilišne bolnice u Krakowu. Nakon izlaganja i upoznavanja sa njihovom organizacijom rada također je upriličen obilazak odjela iz kojega se mogla vidjeti pak drugačija, bolnička, skrb za bolesnike u terminalnom stadiju bolesti.

U oba slučaja zasigurno se vidjelo puno dobrih primjera uspješnog rada koji se može zajedničkim radom, svih sudionika timskog djelovanja prema bolesniku u terminalnom stadiju bolesti, raditi na poboljšanju kvalitete zdravstvene skrbi, ublažavanju bolova te pomoći obitelji samoga pacijenta.

Druženje sa gosp.Pawel Wlodarczyk,počasni Konzul Hrvatske u Krakowu
Članove je u ugodnom okruženju primio i počasni Konzul Hrvatske u Krakowu gosp.Pawel Wlodarczyk, te su razmijenjena brojna iskustva i uspostavljeni mogući odnosi za suradnju u budućnosti.

Dom zdravlja Metković

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

16 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pet iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 16 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o osam osoba muškog spola i osam osoba ženskog spola: pet iz Metkovića, tri iz Dubrovnika i Ploča te jednoj iz Župe dubrovačke, Opuzena, Korčule, Orebića i Vele Luke.

Izliječeno je 37 osoba: 11 iz Dubrovnika i Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, dvije iz Korčule i Ploča, jedna iz Opuzena, Slivnog, Kule Norinske i Zažablja te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U posljednja 24 sata obrađeno je 685 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 102 011 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 12 osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji su 692 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su četiri kršenja mjere samoizolacije (svi na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 913 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije