Ostanimo u kontaktu

PROSVJETARI PRVI NA UDARU

Ima li u školama onih koji rade s lažnim diplomama

Objavljeno prije

Nedavno je tajnica jedne od pomoćnica ministrice Blaženke Divjak dobila otkaz jer je otkriveno da posjeduje lažnu diplomu Hrvatskih studija. Nakon tog otkrića i posljedičnog otkaza, ministrica obrazovanja i znanosti zatražila je od ravnatelja osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova provjeru vjerodostojnosti diploma i ostalih isprava kojima se dokazuje stupanj obrazovanja  svih zaposlenika u prosvjeti, a njih je oko 90 tisuća.

Ukoliko se utvrde „lažnjaci“ ravnatelji su dužni izvijestiti resorno ministarstvo i događaje prijaviti nadležnim tijelima. Sve to čini se, kažu u Ministarstvu, kako bi se spriječio ulazak u sustav osobama bez potrebnih kvalifikacija ali i kako bi se zaštitili svi oni koji posjeduju valjane dokaze o obrazovanju.

Prema izjavama nekih školskih ravnatelja, među njima i predsjednika Udruge ravnatelja osnovnih škola Nikice Mihaljevića, ne očekuju se masovna otkrića lažnih diploma u osnovnim i srednjim školama. Ipak, posebno će se voditi računa o vjerodostojnosti diploma stečenih u Bosni i Hercegovini.

Dakle, nakon događaja u samom ministarstvu kreće se u lov na lažne diplome u cjelokupnom školskom sustavu u Hrvatskoj. Postavlja se pitanje bili se to dogodilo da u samom krovnom ministarstvu nije otkrivena krivotvorena diploma, ali stoji i pitanje zašto je tako opsežna istraga započeta baš u školama gdje su prema mnogim saznanjima diplome učitelja i profesora više nego uredne. Kako to da ministarstvo ili neko drugo tijelo već ranije nije sa svojim inspekcijama provjerilo neka veleučilišta i ostale fakultete pa se na licu mjesta uvjerilo jesu li sve diplome stečene na zakonit način.

Naime, opet su prosvjetni radnici prvi na udaru protiv čega nitko nema ništa, ali zbog čega se uvijek prvo udara tamo gdje je najmekše dok u drugim segmentima rada stvari ostaju bez promjena. U svakom slučaju potraga za lažnim diplomama ne smije stati (i ostati) samo na školama i uvijek tihom prosvjetnom puku.

PALIJATIVNA SKRB

Na tečaju na Sveučilišnom Kampusu u Dubrovniku sudjelovale i djelatnice Doma zdravlja Metković

Objavljeno prije

Tečaj III. kategorije pod nazivom “Sagledavanje potreba i planiranje palijativne skrbi” održan je na Sveučilišnom Kampusu u Dubrovniku, a na tečaju su sudjelovale i djelatnice Doma zdravlja Metković.

Cilj tečaja je stjecanje novih znanja i unaprjeđenje vještina u sagledavanju potreba palijativnih bolesnika i njihovih obitelji te u planiranju skrbi.

Organizatori tečaja su Hrvatsko društvo sestara u palijativnoj skrbi, Dom zdravlja Dubrovnik i Odjel za palijativnu skrb Opće bolnice Dubrovnik.

Tečaj je za sve polaznike besplatan i bodovan od strane HKMS.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250

Najčitanije