Ostanimo u kontaktu

STIŽE NOVA GODINA...

…i, s njom, novogodišnje odluke, ali nemojte ih praviti

Objavljeno prije

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Sutra je Stara godina, dan kad partijanjem ispraćamo minulu godinu, ali i dan kad često razmislimo što je bilo dobro, a što loše u zadnjih 365 dana. Samokritični i željni promjena, krenemo stvarati listu novogodišnjih odluka

… koje, priznajmo, nisu uvijek najpametnije i od njih u 99% slučajeva odustamo, ako ne u prvih deset dana, onda do veljače.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Bez obzira na dobre namjere, novogodišnje odluke su zapravo loše odluke. Počevši od 1. siječnja (ili 2. siječnja, budući da se dan prije trijezni), njima uglavnom pokušavamo promijeniti navike kojih smo se držali godinama ili smršaviti 20 kila u 2 tjedna. Nije u pitanju samo pušenje i prehrana – netko se odluči na to da će početi spavati osam sati dnevno ili početi s novim hobijem, možda početi skupljati novce za nešto, prestati se svađati s ukućanima ili susjedima… ali kad udari ponoć na Staru godinu, ne postajemo odjednom nove osobe.

Za rad na sebi i na odnosima s drugima treba vremena. Čast iznimkama, ali instant novogodišnje odluke mogu nas samo odmaknuti od cilja jer očekujemo i instant poboljšanje našeg života, a onda odustanemo od njih čim ne dobijemo željene rezultate u nemoguće kratkom roku. I onda opet sljedeće godine ista priča.

Želimo li pozitivne i trajne promjene, odluke kojih se počnemo pridržavati u bilo koje doba godine, pa i, evo, 1. siječnja, ne smijemo zvati novogodišnjim, već životnim. Trebamo sebi dati vremena kako bismo se navikli da to da smo se svjesno odlučili nešto više ne imati, kako bismo napravili prostora za nešto što se trudimo postići.

Možda je jedina novogodišnja odluka na koju se vrijedi odlučiti, ako je već želimo donositi u ova dva dana, zapravo ona da ćemo tokom godine raditi na pozitivnim promjenama kako za godinu dana opet ne bismo žalili za istim stvarima kao i ove.

No, nemojmo dok se budemo zabavljali sutra misliti samo o negativnim stvarima iz 2017. Sjetimo se i onog što je bilo dobro i pozitivno i odlučimo to ponoviti i u 2018.!

Nastavi čitati

GKS METKOVIĆ

U srijedu koncert pijanista Zorana Velića

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta u srijedu, 27. listopada u 19:30 koncert će održati pijanist Zoran Velić.

Glazbenu je naobrazbu započeo u Glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, u klasi prof. Kosovke Čudine. Diplomirao je 2008. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Đ. Stanettija i gostujućeg profesora K. H. Kammerlinga, kod kojeg je 2009. završio i postdiplomski studij na Mozarteumu u Salzburgu.

Pod ravnanjem Ivana Repušića, nastupao je sa Splitskim komornim orkestrom, a potom i sa Orkestrom HNK u Splitu, pod dirigentskom palicom Pavla Dešpalja i Harija Zlodre. Pod ravnanjem Vjekoslava Šuteja nastupao je i sa Zagrebačkom filharmonijom, a pod ravnanjem Tomislava Fačinija i sa Simfonijskim orkestrom HRT-a. Kao solist je nastupio i uz Zagrebačke soliste, a u studenom 2020. održao je recital pri ciklusu Pleyel Svetislava Stančića u Zagrebu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Član je udruge MAG (mladi akademski glazbenici), a zaposlen je na Muzičkoj akademiji u Splitu kao umjetnički suradnik pri pjevačkom odsjeku. Dobitnik je brojnih državnih i inozemnih nagrada.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a omogućili su ga Ministarstvo kulture i medija RH te Grad Metković.

Pijanist Zoran Velić u GKS-u

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije