Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

STIŽE NOVA GODINA...

…i, s njom, novogodišnje odluke, ali nemojte ih praviti

Objavljeno prije

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Sutra je Stara godina, dan kad partijanjem ispraćamo minulu godinu, ali i dan kad često razmislimo što je bilo dobro, a što loše u zadnjih 365 dana. Samokritični i željni promjena, krenemo stvarati listu novogodišnjih odluka

… koje, priznajmo, nisu uvijek najpametnije i od njih u 99% slučajeva odustamo, ako ne u prvih deset dana, onda do veljače.

Bez obzira na dobre namjere, novogodišnje odluke su zapravo loše odluke. Počevši od 1. siječnja (ili 2. siječnja, budući da se dan prije trijezni), njima uglavnom pokušavamo promijeniti navike kojih smo se držali godinama ili smršaviti 20 kila u 2 tjedna. Nije u pitanju samo pušenje i prehrana – netko se odluči na to da će početi spavati osam sati dnevno ili početi s novim hobijem, možda početi skupljati novce za nešto, prestati se svađati s ukućanima ili susjedima… ali kad udari ponoć na Staru godinu, ne postajemo odjednom nove osobe.

Za rad na sebi i na odnosima s drugima treba vremena. Čast iznimkama, ali instant novogodišnje odluke mogu nas samo odmaknuti od cilja jer očekujemo i instant poboljšanje našeg života, a onda odustanemo od njih čim ne dobijemo željene rezultate u nemoguće kratkom roku. I onda opet sljedeće godine ista priča.

Želimo li pozitivne i trajne promjene, odluke kojih se počnemo pridržavati u bilo koje doba godine, pa i, evo, 1. siječnja, ne smijemo zvati novogodišnjim, već životnim. Trebamo sebi dati vremena kako bismo se navikli da to da smo se svjesno odlučili nešto više ne imati, kako bismo napravili prostora za nešto što se trudimo postići.

Možda je jedina novogodišnja odluka na koju se vrijedi odlučiti, ako je već želimo donositi u ova dva dana, zapravo ona da ćemo tokom godine raditi na pozitivnim promjenama kako za godinu dana opet ne bismo žalili za istim stvarima kao i ove.

No, nemojmo dok se budemo zabavljali sutra misliti samo o negativnim stvarima iz 2017. Sjetimo se i onog što je bilo dobro i pozitivno i odlučimo to ponoviti i u 2018.!

Nastavi čitati

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije