Ostanimo u kontaktu

DELOŽIRANA OBITELJ ČOTIĆ

I posljednja kuća na budućem MGP spremna za rušenje, Čotići deložirani bez primjene sile

Objavljeno prije

Deložirana obitelj Čotić

Tema koju smo do sada pratili, vezana za pravnu bitku i ne slaganje sa iseljenjem, danas je dobila svoj konačni epilog. Uz pratnju interventne policije izvršena je deložacija obitelji Josipa Čotića. Nije bilo otpora, s tim da je gospođi Ivanki sam čin vrlo teško pao, te je uz pratnju policije odvedena sa mjesta događaja. Čak je u jednom trenutku intervenirala i liječnička ekipa, koja je također nazočila deložaciji. Nitko od nadležnih nije želio dati službenu izjavu, ali evidentno je da se Čotićevi ne slažu sa iseljenjem, jer u protivnom bi po logici, do sada sami iselili. Kako neslužbeno saznajemo, uslijedit će daljnja pravna bitka, jer smo primijetili i Čotićevog odvjetnika, koji je vjerojatno policiji uložio žalbu.

Sam čin deložacije je po sebi mučan. Uslijedio je obilazak kuće u pratnji Josipa Čotića, policije i djelatnika Državne uprave, po čijem je rješenju i vršena deložacija. Za Čotićeve je iznajmljen stan gdje će im biti prebačene stvari. Bitno je da nije bilo grubosti, a ostalo, poslužit ćemo se političkim rječnikom Neka institucije pravne države rade svoj posao.

Nakon ovog čina slijedi nesmetani nastavak izgradnje MGP Metković – Doljani.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije