Ostanimo u kontaktu

ŠKOLSTVO

I ove su godine osnovci i srednjoškolci iz Metkovića postigli iznimne rezultate u natjecanjima u znanju

Objavljeno prije

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

I ove su godine učenici osnovnih i srednjih škola iz Metkovića ostvarili iznimna postignuća na školskim/gradskim, županijskim i regionalnim natjecanjima u znanju u raznim odgojno-obrazovnim područjima.

To se prije svega odnosi na znanja u poznavanju hrvatskoga jezika, biologije, fizike, tehničke kulture, geografije, matematike i drugih područja, iskazali su se i na smotrama LIDRANO i LIK-2018., u šahu i svim sportskim aktivnostima.

Kako tek slijede državna natjecanja nije isključeno da će se nakon njih metkovski učenici vratiti u svoj grad s novim odličjima.

Tijekom školske godine osnovne i srednje škole iz Metkovića realizirale su brojne školske, državne i međunarodne projekte u čemu su također pokazali svoje sposobnosti za stjecanje novih kompetencija i u provedbi planiranih reformskih zahvata u hrvatskom školstvu.

I u proteklom razdoblju učenici su zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima ostvarivali iznimne rezultate u svim obrazovnim područjima. Mnogi pobjednici takvih natjecanja nakon završetka srednje škole nastavljali su obrazovanje na odabranim fakultetima i uspješno ih završavali. Nisu se međutim zaustavljali ni mirili samo s diplomama veće su deseci mladih Metkovaca u nastavku stjecali znanstvene titule najvišega stupnja sudjelujući u znanstvenim istraživanjima ili u transferiranju znanja mladim generacijama.

Svi nadareni učenici koji svome gradu i školama donose priznanja i nagrade ne postižu takve uspjehe slučajno, već isključivo zahvaljujući dodatnom radu i svekolikim školskim i izvanškolskim aktivnostima te stotinama sati napornoga vježbanja i uz golemu potporu svojih neumornih mentora koji bez posebne materijalne motivacije odvajaju svoje osobno i obiteljsko vrijeme za što bolje pripreme svojih učenika.

Oni su kreatori brojnih projekata ili sudionici u njima. Na učiteljima i nastavnicima svake godine veliko je breme zadaća u provedbi školskih reformi, kao što je primjerice nova kurikularna reforma koja od jeseni kreće u svoju eksperimentalnu fazu. Osim toga moraju se stručno usavršavati i pratiti nove pedagoške i didaktičke spoznaje jer je to preduvjet za uspješan rad u razredu i izvan razreda u smislu kvalitetnijeg mentorstva.

Iako mnogi učitelji na prvo stalno zaposlenje čekaju po deset, pa i više godina, u svom radu trude se biti među najboljima. O nagradama za rad nećemo ni govoriti jer to najbolje znaju sami učitelji i nastavnici. Nažalost, njihove plaće i nagrade nisu u skladu s njihovim radom, zalaganjem i postignućima u procesima odgoja i obrazovanja. Ovaj tekst zapravo predstavlja čestitku i učenicima i njihovim vrijednim nastavnicima.

Pero Jakić

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
LJEKARNA DRAŽENOVIĆ – Čestitka

Najčitanije