Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

U METKOVIĆU OBILJEŽEN DAN VOJNE POLICIJE RH

I naša Županija dobila Udrugu veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata

Objavljeno prije

Veterani Vojne policije RH

Foto: metkovic.hr

Jučer, 24. kolovoza, Udruga veterana Vojne policije sudionika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije, bila je domaćin obilježavanja Dana vojne policije RH. Na isti datum 1991. godine utemeljena je Vojna policija RH, koja je imala vrlo važnu i zahtjevnu ulogu u Domovinskom ratu. Početak obilježavanja godišnjice u Metkoviću započeo je polaganjem vijenaca na Spomeniku poginulih branitelja Domovinskog rata na Velikoj rivi. Slijedila je misa zadušnica za sve poginule branitelje u Crkvi sv. Ilije, koju su predvodili fra Lukica Vojković i don Ivo Borić, policijski kapelan PU dubrovačko-neretvanske. Poslije mise održan je radni sastanak s gostima u Hotelu Narona u Metkoviću.

DSC_7437

Ovim povodom razgovaramo sa predsjednikom Udruge veterana vojne policije sudionika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije gospodinom Milenkom Peharom.

Gospodine Pehar, bili ste domaćin jučerašnjeg događaja. Zbog čega se proslava jučer održala baš u Metkoviću?

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Povod jučerašnjeg okupljanja i proslave Dana Vojne policije RH u Metkoviću bio je radni sastanak Zajednica udruga veterana vojne policije RH, predstavnika Gardijskih brigada i predstavnika Specijalne policije RH. Održavanje ove proslave u Metkoviću je davanje važnosti i vjetar u leđa novoformiranoj Udruzi, te određeno priznanje za ono što smo postigli u samo dva mjeseca, od njenog osnutka. Napravljena je evidencija, članske iskaznice, majice, sad smo se udružili u Zajednicu udruge veterana vojne policije. Evidentno je da radimo, a svaki rad daje rezultate. Jučer sam postao dopredsjednik Zajednice udruga veterana vojne policije RH i to nešto govori.

Čestitamo vam na novoj funkciji. Tko su bili jučerašnji gosti proslave?

Sveznalica 7400xXpx

Našu Udrugu veterana vojne policije predstavljao je njen predsjednik Josip Adžić, Udrugu specijalne policije njen predsjednik Josip Klemm i general Dražimir Jukić predsjednik Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojba predstavljao je gardijske postrojbe. Jučer je naša županijska Udruga primljena u Zajednicu udruga veterana vojne policije i kao što sam i rekao, tu sam izabran za dopredsjednika.

Čini se ipak da postoji čvršći razlog okupljanja. Možete li nam reći malo konkretnije?

Gledajte, najvažnije je da se istina o značaju Domovinskog rata i pojedinih specifičnih postrojbi i njihovih djelovanja ne zaboravi. Cilj nam je u konačnici objediniti se u jednu krovnu Udrugu koja ima što reći o istini koja je jedna, a ne kako se kome svidi. Tako bi pokazali jedinstvo i snagu, biti će se lakše izboriti za naše specifične potrebe. Vidjeli ste da je jučer bilo govora i o šatoru u Savskoj 66, koji je upravo nastao kao revolt na određena postupanja prema braniteljima. Gospodin Jukić i Klemm nisu zadovoljnji ni postupanjima određenih medija koji iskrivljuju istinu. Na branitelje se gleda kao na neke sa dobrom mirovinom. Nije to prava istina. Puno je socijalnih slučajeva, puno nepravde, samoubojstava, ne rade to ljudi zato što im je dobro. Puno je i oboljelih, treba ih socijalizirati, na svaki mogući način pomoći da se nose dalje kroz život.

Vjerojatno zbog toga i nastaju Udruge proizašle iz Domovinskog rata. Koji su vaši planovi?

Prvenstveno ojačati Udrugu čiji sam predsjednik, te kao takav pomoći svim svojim članovima u svakodnevnom životu. Također preko Udruge ukazivati na eventualne propuste i kako sam na početku rekao, da se ne zaboravi. Ovako će se voditi evidencija, već postoje članske iskaznice, okupljat ćemo se. Sve je drugačije kad ste organizirani i djelujete kao jedinstvena zajednica. Lakše saznate i lakše riješite eventualne probleme.

Mi Vam želim da u Vašem naumu uspijete. Postoji li nešto što ste zaboravili reći ?

Sami znate koliko je vojna policija bila korektna, poznajemo se još iz rata jer smo djelovali iz iste zgrade. Sjetite se da li je bilo ikakvog problem ovdje u Metkoviću. I sami ste živi svjedok jer je Radio Metković, na kojem ste bili tijekom Domovinskog rata i Vojna policija djelovali iz bivše upravne zgrade Poduha. Naš tadašnji zapovjednik, gospodin Miličević najviše je zaslužan za red i disciplinu. Jednostavno nije dopuštao greške i puno mu hvala na tome. Časno smo odrađivali svoj posao, čemu ste i Vi svjedočili. Nećemo dopustiti da se istina zaboravi i drago mi je da ste i sami svjedoci toga.

I za kraj poruka!

Hvala Metkovic NEWs-u što pratite i što ćete pratiti aktivnosti naše Udruge. Moram se zahvaliti i jučerašnjim sponzorima koji su nam pomogli u organizaciji proslave, kao i ostalim medijima koji su prenijeli događaj!

Hvala i Vama gospodine Pehar na ovom ugodnom razgovoru!

Nino Erceg / Metkovic NEWs

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije