Ostanimo u kontaktu

DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

HVIDRA Metković donirala 700kg mandarina Dječjem vrtiću Kutina

Objavljeno prije

I u ovaj kišni i tmuran dan jedna lijepa vijest, javlja Kutina News, HVIDR-a Metković donirala je 700kg mandarina kutinskom Dječjem vrtiću!

Donacija je stigla danas, a dočekali su ju pročelnici Željko Tomičić i Robert Kolenc, te predstavnici kutinskih braniteljskih udruga ispred kojih je bio Damir Badanjak predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Branitelji i invalidi Domovinskog rata iz Metkovića ovom lijepom gestom obradovali su i prijatelje i suborce s kutinskog područja, te djecu, uz moto “dobro se dobrim vraća”!

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO

Održana serija radionica ”Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima”

Objavljeno prije

U sklopu Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je interaktivne radionice Predstavljanja koncepta pametnih sela i poticanja inovacija u ruralnim područjima u Konavlima (25.11.20220.), u Stonu (26.11.2020.), te u Pločama (27.11.2020.).

Depopulacija i izumiranje sela jedan je od velikih izazova u današnje vrijeme te je njegovo rješavanje od strateške važnosti za cijelu Europu. Kao novi koncept razvoja ruralnih područja nemeću se „pametna sela“ – zajednice u ruralnim područjima koje koriste inovativna rješenja za poboljšanje svoje otpornosti, nadograđujući se na lokalne snage i mogućnosti. Neke od strategija pametnih sela za bolje iskorištavanje resursa i poboljšanje kvalitete života svojih stanovnika su razvoj poljoprivrednih praksi te očuvanje biološke raznolikosti. Podloga za takav razvoj je ekološka proizvodnja uz poštivanje smjernica Zajedničke Poljoprivredne politike (ZPP).

Radionice “Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima” održao je prof.dr.sc Davor Škrlec, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstvo te zastupnik u Europskom parlamentu za mandatno razdoblje 2014 – 2019. godine. Poseban naglasak pridan je obnovi i razvoju ruralnih područja, te procesima tranzicije i digitalizacije. Te je kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj, Anita Flajšlik predstavila tvrtku Agrivi d.o.o, s posebnim naglaskom na važnost inovacija u poljoprivrednoj proizvodnji.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije