Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DOBRO SE DOBRIM VRAĆA

HVIDRA Metković donirala 700kg mandarina Dječjem vrtiću Kutina

Objavljeno prije

I u ovaj kišni i tmuran dan jedna lijepa vijest, javlja Kutina News, HVIDR-a Metković donirala je 700kg mandarina kutinskom Dječjem vrtiću!

Donacija je stigla danas, a dočekali su ju pročelnici Željko Tomičić i Robert Kolenc, te predstavnici kutinskih braniteljskih udruga ispred kojih je bio Damir Badanjak predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Branitelji i invalidi Domovinskog rata iz Metkovića ovom lijepom gestom obradovali su i prijatelje i suborce s kutinskog područja, te djecu, uz moto “dobro se dobrim vraća”!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije