Ostanimo u kontaktu

KAD SE MALE RUKE SLOŽE

Hvale vrijedna akcija Veterana 4. GBR DNŽ u suradnji s Udrugom otac A. Gabrić – uređen stan jedne naše starije i bolesne sugrađanke

Objavljeno prije

Članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije,  u suradnji s Udrugom otac Ante Gabrić, sproveli su akciju uređenja derutnog stana jedne naše starije i bolesne sugrađanke.

Na poziv Udruge otac Ante Gabrić koja skrbi o starijim osobama, naši veterani spremno su se odazvali pomoći u uređenju stana jedne naše starije i bolesne sugrađanke.

Vrijedne žene iz udruge Otac Ante Gabrić prionule su čišćenju dok su veterani prionuli pripremi i bojanju stana. Dio materijala potreban za uređenje nabavljen je donacijom dok su dio nabavili vlastitim sredstvima.

Hvale vrijedna akcija pomoći potrebitima a u sličnim akcijama veterani četvrte i ranije su se iskazali.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedan u Metkoviću

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 22 osobe iz Dubrovnika, četiri iz Blata, tri iz Korčule, po dvije s Mljeta i iz Vele Luke, po jednoj osobi iz Konavala, Metkovića, Smokvice i Stona te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše žuapnije.

Ukupno je zaražena 21 osoba muškog spola i 17 ženskih osoba, a za 20 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Dvije muške osobe su preminule, jedna iz Metkovića (rođ. 1935.) i jedna iz Vele Luke (rođ. 1946.).

Izliječeno je 59 osoba: 22 iz Metkovića, 12 iz Dubrovnika, sedam iz Župe dubrovačke, šest iz Ploča, četiri iz Konavala, dvije iz Stona, po jedna osoba iz Blata, Korčule, Kule Norinske, Lastova i Vele Luke te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 47 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a pet je na invanzivnoj ventilaciji.
U posljednja 24 sata obrađeno je 245 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 23 956 uzoraka.
U samoizolaciji je 720 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 99 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije