Ostanimo u kontaktu

53 ZA SISAK I 53INJU

Humanitarno veslanje tri Neretvanina od Rugvice do Siska

Objavljeno prije

Boško Šutalo (26) iz Metkovića, Matija Rakić (29) iz Koteza i Lucijano Kežić (30) iz Ploča, veslači Udruge Lađara Zagreb, ovogodišnji pobjednici Maratona lađa, u svrhu humanitarne akcije 53 za 53nju u kanuu otvorenog tipa odlučili izveslati od Zagreba do Siska.

Start je bio u Rugvici pored Zagreba, a planirani cilj ispod Starog Mosta u Sisku.

Krenuli u nedjelju 10. siječnja u 8:30 sati, a nakon 3 sata veslanja po hladnom vjetru prošli su 27 kilometara i došli do Lijeve Luke gdje ih je dočekao Ivan Šabjan, prošlogodišnji trener lađara Stabline sa kojima su dijelili prvo mjesto na Maratonu.

– Tu smo se ugrijali, popili čaj, pojeli malo domaće hrane te uz priče o veslanju odmorili pola sata. Čim smo krenuli dalje vrijeme je postajalo sve lošije i snijeg sve jači. Bilo je sve izglednije da nećemo stići do mosta prije mraka pa smo odlučili stati na samom ulasku u Sisak, na 46.om kilometru. Tu smo osjetili pravo gostoprimstvo jer nas je nepoznati čovjek, vidjevši nas onako smrznute i pokisle odmah pozvao u kuću gdje smo se presvukli i ugrijali sve dok po nas nisu došli naši prijatelji, lađarice i lađari iz Siska, – govori nam Bosko Šutalo.

Nakon višesatnog druženja uz večeru i prepričavanje dogodovština koje im je priuštila Sava, uputili su se natrag prema Zagrebu, ali ovaj put malo sigurnije, ipak automobilom.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

U posljednja 24 sata zabilježena 34 nova slučaja zaraze koronavirusom, jedan iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom (od čega je 19 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, po pet iz Blata i Konavala te po jednoj iz Korčule, Metkovića i Vele Luke.

Ukupno je zaraženo 20 osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 25 osoba: 12 iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Vele Luke te po jedna iz Blata, Korčule, Metkovića, Opuzena i Orebića.

U posljednja 24 sata obrađeno je 160 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 356 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 608 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je devet kršenja mjere samoizolacije (svih devet na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 243 slučaja kršenja samoizolacije (115 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije