Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

TRG KRALJA TOMISLAVA

Humanitarni dani kruha OŠ don Mihovila Pavlinovića

Objavljeno prije

Dani kruha OŠ DMP

Na Trgu kralja Tomislava ovog utorka već se u 9 ujutro počelo skupljati mnogo vrijednih učiteljica i učenika OŠ don Mihovila Pavlinovića. Pripremljeni su bogato ukrašeni štandovi puni domaćih peciva, kolača, mandarina i mnogo kreativnih radinosti iz školskih klupa.

Ponosne učiteljice, mame, bake i sretni školarci okupili su pun trg Metkovaca u svrhu humanitarne akcije dana kruha u organizaciji OŠ don Mihovila Pavlinovića. Ceremonija otvaranja započela je u 9:30 kada je prisutne, uvodnim govorom pozdravila ravnateljica OŠ don Mihovila Pavlinovića Žana Dodig. Gradonačelnik Dalibor Milan podsjetio je da se radi o humanitarnoj akciji i zahvalio svima prisutnima naglasivši kako su Metkovci opet pokazali da imaju veliko srce za pomoć potrebitima. Don Miroslav Rubić blagoslovio je prisutne, kruh i plodove zemlje uz zajedničku molitvu.

Prihodi prikupljeni ovom humanitarnom akcijom bit će namijenjeni liječenju dviju djevojčica u Zagrebu, pomoći pri financiranju izgradnje Doma Fra Mladena Hrkaća u Zagrebu te mali dio za OŠ Mihovila Pavlinovića. Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać je neprofitna, nevladina organizacija u Zagrebu koja pomaže svim potrebitim sa zdravstvenim poteškoćama iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Pomaže oboljelima bez obzira na spol, dob, vrstu bolesti, socijalni status ili vjeroispovijest i pruža sve potrebe od smještaja, prehrane do prijevoza. Financira se isključivo donacijama i putem projekata i jedina je organizacija na području Hrvatske i BiH koja osigurava cjelokupni boravak i njegu osoba s invaliditetom.

 Piše: Marta Lučić / Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije