Ostanimo u kontaktu

TRG KRALJA TOMISLAVA

Humanitarni dani kruha OŠ don Mihovila Pavlinovića

Objavljeno prije

Dani kruha OŠ DMP

Na Trgu kralja Tomislava ovog utorka već se u 9 ujutro počelo skupljati mnogo vrijednih učiteljica i učenika OŠ don Mihovila Pavlinovića. Pripremljeni su bogato ukrašeni štandovi puni domaćih peciva, kolača, mandarina i mnogo kreativnih radinosti iz školskih klupa.

Ponosne učiteljice, mame, bake i sretni školarci okupili su pun trg Metkovaca u svrhu humanitarne akcije dana kruha u organizaciji OŠ don Mihovila Pavlinovića. Ceremonija otvaranja započela je u 9:30 kada je prisutne, uvodnim govorom pozdravila ravnateljica OŠ don Mihovila Pavlinovića Žana Dodig. Gradonačelnik Dalibor Milan podsjetio je da se radi o humanitarnoj akciji i zahvalio svima prisutnima naglasivši kako su Metkovci opet pokazali da imaju veliko srce za pomoć potrebitima. Don Miroslav Rubić blagoslovio je prisutne, kruh i plodove zemlje uz zajedničku molitvu.

Prihodi prikupljeni ovom humanitarnom akcijom bit će namijenjeni liječenju dviju djevojčica u Zagrebu, pomoći pri financiranju izgradnje Doma Fra Mladena Hrkaća u Zagrebu te mali dio za OŠ Mihovila Pavlinovića. Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać je neprofitna, nevladina organizacija u Zagrebu koja pomaže svim potrebitim sa zdravstvenim poteškoćama iz svih krajeva Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Pomaže oboljelima bez obzira na spol, dob, vrstu bolesti, socijalni status ili vjeroispovijest i pruža sve potrebe od smještaja, prehrane do prijevoza. Financira se isključivo donacijama i putem projekata i jedina je organizacija na području Hrvatske i BiH koja osigurava cjelokupni boravak i njegu osoba s invaliditetom.

 Piše: Marta Lučić / Metković NEWS

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije