Ostanimo u kontaktu

HVALEVRIJEDNA AKCIJA STUDENATA

Hrvatski studentski zbor pokrenuo akciju izrade vizira za zaštitu medicinskog osoblja

Objavljeno prije

Hrvatski studentski zbor pokrenuo je akciju izrade vizira za zaštitu medicinskog osoblja, a njihov kolega s FESB-a Slaven Damjanović je uspješno napravio nekoliko primjeraka koji su već dostavljeni u KBC Split.

Trenutno su u potrazi za ljudima dobre volje koji bi im, neovisno o svojoj lokaciji, pomogli pri izradi maski za svoje obližnje bolnice. Potrebni su im 3D printeri koji bi izrađivali okvire vizira, na koje se postavlja plastična savitljiva folija koja štiti lice. Za sada imaju nekoliko pojedinaca na području Dubrovnika, Splita i Osijeka koji već danas počinju sa izradom novog seta vizira.

Također apeliraju ukoliko poznajete nekog pojedinca ili tvrtku koje bi im pomogle u ovoj hvalevrijednoj inicijativi, mole Vas da svi dijelite ovu informaciju kako bi što prije osigurali ovu prijeko potrbu zaštitu za one koji svoje zdravlje riskiraju zbog našeg.

Također rade i na nabavi elastičnih traka te samih folija koje su sastavi dio vizira, tako da im ni tu pomoć nije na odmet.

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku će se pobrinuti da osigura dovoljan broj vizira za Opću bolnicu Dubrovnik.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Potvrđen prvi zaraženi od COVID-19 u općini Slivno, u županiji ukupno 69 oboljelih

Objavljeno prije

Prema posljednjim dostupnim informacijama u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ukupna brojka zaraženih koronavirusom je 69, a od 35 uzoraka koji su poslani u srijedu imamo dva nova slučaja: jedan iz Dubrovnika te jedan slučaj u općini Slivno. Još uvijek se čekaju nalazi 33 uzorka poslanih na analizu u četvrtak.

U kućnoj izolaciji je 48 pozitivnih osoba. Hospitalizirano je 16 pozitivnih pacijenata. Deset ih je u OB Dubrovnik, a šest u sekundarnom objektu bolnice tj. Studentskom domu. Od četiri pacijenta koji su prethodno stavljeni na respirator i prebačeni u Split, tri su skinuta s respiratora, dva su tijekom jučerašnjeg dana vraćena u OB Dubrovnik na liječenje, a jedan će biti vraćen danas u poslijepodnevnim satima. Jedna osoba je i dalje iz predostrožnosti u Klinici za zarazne bolesti ”Dr. Fran Mihaljević” u  Zagrebu, a njegovo opće stanje je dobro. Također, jedna osoba je ranije preminula, a dvije osobe su izliječene. Do današnjeg dana ukupno je upućeno 636 uzorka na analizu.

U posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje samoizolacije, a od početka pandemije to je ukupno 18 slučajeva kršenja mjere samoizolacije.

U karanteni su i dalje dvije osobe.  ŽC 112 Dubrovnik je do danas zaprimio 1160 poziva građana vezano za koronavirus.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije