VELIKA POBJEDA KAUBOJA

Hrvatska protiv Srbije slavila s 10 golova razlike

Objavljeno 13. siječnja 2018. u kategorijama: Hrvatska, News, Rukomet, Sport.
Foto: sport.hrt.hr / Slavko Midzor/PIXELL

Foto: sport.hrt.hr / Slavko Midzor/PIXELL

Kakva večer u splitskoj Spaladim Areni! Hrvatska je u prvoj utakmici na otvaranju EP u rukometu pomela reprezentaciju Srbije s 10 pogodaka razlike (32:22) i ispunila očekivanja 11 tisuća navijača među kojima su bili i gotovo svi elitni državni i lokalni dužnosnici, bivši rukomnetni reprezentativci, naši poznati aktivni nogometaši, ali i navijači iz svih hrvatskih krajeva.

Od samoga početka susreta vidjelo se da reprezentativci Srbije nemaju aktivna rješenja za naše napadače, njihovi su napadi bili daleko sporiji nego hrvatski, nisu nikako mogli ostvariti višak i doći u prigod za lagani šut. Na brzinu je Hrvatska stekla prednost od tri razlike, zatim su gosti malo uobličili igru u napadu pa je na semaforu stajalo 10:9, ali u završnici prvog dijela naši su serijom pogodaka stigli do 15:9 , za miran razgovor na odmoru sa svojim trenerima.

Posebno je briljirao Stepančić, Štrlek je bio neuhvatljiv i neumoljiv, naša prednost rasla je i u nastavku pa smo došli do sedam razlike (19:12).

Sredinom drugog dijela bilo je razvidno tko je bolji i tko će slaviti, Srbi su povremeno znali priprijetiti, a onda naši strijelci ponovno hvatali ritam i veću razliku. Pred kraj potpuno se raspala igra Srbije, pa je na koncu tih 10 razlike stvarna odraz premoći Hrvatske, ali i dobra najava za nastavak turnira.

U prvom dijelui hrvatski napad nije uvijek briljirao, ali to i nije uvijek moguće. Međutim, obrana je funkcionirala besprijekorno pri čemu su Gojun, Musa, ali i ostali, uključujući i Duvnjaka bili na visokoj razini. Važno je istaknuti da su svi naši igrači osim vratara te Mamića i Gojuna upisali pogotke, i svi su igrali. Cindrić je još jednom pokazao svoju snagu u umijeće, bio je golemi problem za obranu Srbije u čijim redovima su se istakli Zelenović, Marković i Nenadić.

A naši navijači su posebna priča. Od prve do posljednje minute nisu se štedjeli, bodrili su naše igrače kako se samo poželjeti može, posebice u trenucima kada bi pozivao Duvnjak, naš kapetan i vođa. Nažalost, u 57. minuti ostao je ležati na terenu pa je naša liječnička ekipa priskočila u pomoć. Što se točno dogodilo i je li u pitanju koljeno teško je za sada reći. Možda ga nije ni trebalo toliko opterećivati kad se zna koliko je trajao njegov oporavak.

Treba reći i da su Metkovci bili prisutni, vidjeli smo i njihova obilježja, ali i osjetili snažne navijačke decibele.

Ukratko, Hrvatska je pobijedila, više nego zasluženo. Od naših se već sutra očekuje nova pobjeda u susretu s Islandom, reprezentacijom koja je iznenadila Švedsku. Veliki motivator i iskusni rukometni strateg Lino Červar, znat će motivirati sve svoje igrače i od svakog izvući maksimalan doprinos i u tom susretu. I protiv Srbije gledali smo puno raznovrsniju igru i bezbroj novih rješenja u igri. Samo tako treba nastaviti za nova svehrvatska sportska radovanja.

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari