POČINJE EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

Prvenstvo otvaraju Hrvatska i Srbija u 20:30h u splitskoj Spaladium Areni

Objavljeno 12. siječnja 2018. u kategorijama: Hrvatska, News, Rukomet, Sport.
Foto: gol.hr

Foto: gol.hr

Među tisućama prijatelja rukometa i hrvatske reprezentacije, danas će se u 20:30 u Spaladium Areni u Splitu, na susretu Hrvatske i Srbije, naći i mnogobrojni prijatelji rukometa i navijači iz doline Neretve kao i iz Hercegovine, posebno iz Ljubuškog gdje su ponikli Mirko Alilović i Denis Buntić.

U udarnoj postavi naših bit će Ivan Čupić, koji je rukometnu abecedu naučio u Metkoviću, a danas brani boje Vardara iz Skopja. Uz njega će svoje role imati i Igor Karačić koji je nekada igrao za RK Metković.

Naravno, u reprezentaciji danas nema puno igrača iz Metkovića kao što je to bio slučaj devedesetih ili od 2000. godine pa dalje. Tada su u reprezentaciji igrali Čavar, Goluža, Jelčić, Dominiković, Obrvan, Kaleb, Dragan i Goran Jerković, Bjeliš, Medić i ostali, a nešto kasnije i Brozović i Mate Šunjić.

Dodajmo tomu da su dresove reprezentacije godinama nosili i igrači koji su u određenim razdobljima branili boje RK Metkovića, poput Metličića i Balića.

Prethodnih dana mogla su se čuti razna mišljenja vezana uz susret Hrvatska – Srbija, pa i ona temeljena na emocijama. Na svu sreću sami su rukometaši jasno dali do znanja da ih nikakve priče osim sportskih ne zanimaju te da će samo svojim znanjem i spremnošu pokušati pobijediti snažnog takmaca i krenuti s optimizmom u nove okršaje. Našim igračima određenu prednost može dati 11 ili 12 tisuća gledatelja, koji neće štedjeti grla ni navijačke rekvizite.

Ogroman postotak naših reprezentativaca igra u najjačim klubovima u Europi, imaju sjajne karijere i mnoštvo osvojenih pokala. Doda li se tomu enormna količina energije i iskustva izbornika Lina Červara i njegovih suradnika, navijači diljem Hrvatske mogu očekivati kvalitetnu igru i pobjedu naših. Naravno, u sportu ne ide uvijek sve glatko, pa će možda biti i danas određenih problema u nekim dionicama utakmice. Prisjetimo se samo prošlosti i utakmica koje su naši rješavali istekom vremena, ali su pobjeđivali. Treba vjerovati igračima i treneru i treba razumjeti da i oni mogu imati malo slabiji dan.

Onima koji neće gledati utakmicu uživo, preostaje udobno se smjestiti iza 20 sati uz svoje TV prijamnike i pogledati prijenos utakmice, uz izvrsne komentare našeg sugrađanina Davora Dominikovića.

Sretno svima!

Pero Jakić

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari