Ostanimo u kontaktu

'VUKOVAR METKOVIĆU'

HKGD Dunav iz Vukovara i KUD Metković u četvrtak u GKS-u

Objavljeno prije

KUD Metković ugostit će 18. srpnja 2019. godine prijateljsko društvo HKGD Dunav iz Vukovara. Koncert će se održati u 20 sati u Gradskom kulturnom središtu Metković.

Zajednička suradnja dvaju društava započela je 2014. godine kada je KUD „Metković“ na poziv domaćina sudjelovao na 6. susretima folklornih društava u gradu Vukovaru,  pod nazivom  ”DUNAV SVOME GRADU” u povodu međunarodnog Dana Dunava.

Godine 2017. suradnja se nastavlja posjetom Gradskom muzeju grada Vukovara kojem je KUD „Metković“ tom prigodom uručio žensku neretvansku narodnu nošnju za njegov stalni postav.

Pozivamo sve ljubitelje folklorne baštine da dođu na koncert i na taj način zahvale folklorašima i tamburašima iz Grada heroja koji će svoju plesnu i glazbenu tradiciju pokloniti Metkoviću za rođendan.

BOROVCI

Svečana misa, procesija i koncert u čast Gospi na blagdan Gospe od Zdravlja u četvrtak

Objavljeno prije

Na blagdan Gospe od Zdravlja u četvrtak 21. studenoga svečanu misu u kapeli Gospe od Zdravlja, kojoj prethodi procesija s kipom Gospe u Borovcima, u 10 sati predvodit će don Dino Prkut, župni vikar župe sv. Nikole biskupa u Metkoviću.

Večernja misa je u 17 sati, a potom u 18 sati koncert u čast Gospi. Nastupit će Borovčanke, Klapa Arija, Selma Oršulić, Maja Jerković i Igor Ivanković.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije