Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

UVOD U PROSINAČKE SVEČANOSTI

Hit cabaret ‘Splićanke’ u subotu u GKS-u

Objavljeno prije

U subotu, 30. studenog u 19:30 u Kazališnoj dvorani GKS-a održat će se predstava Splićanke kao uvod u Prosinačke svečanosti. Ulaznice možete nabaviti po cijeni od 40kn.

Kada za autora i režisera predstava ima pronicljivog Ivana Lea Lemu, vrhunsku glumu sjajnog ansambla GKM Split dodatno začinjenu genijalnom koreografijom svjetski poznatog Lea Mujića – onda je jasno da je predstava HIT.

Upravo ova jednadžba odavno se dokazala za cabaret Splićanke Gradskog kazališta mladih koji je i tri godine od premijere i dalje aktualan, a samo u Splitu predstavu je pogledalo više od 13.000 ljudi.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

A tko su Splićanke? I zašto ne smijete propustiti ovu priliku da pogledate ovu jedinstvenu predstavu ukoliko to još niste?

Ivan Leo Lemo, autor i režiser:

Ova predstava postoji iz nekoliko jednostavnih razloga. Prvi razlog je pokušaj skromnog doprinosa amortiziranju i anuliranju patrijarhalnih naivnosti koje još zapljuskuju obale našeg grada i društva. Osim toga ova predstava pokušava pomoći borbi protiv raznih strahova i inhibicija kojima opterećujemo naš um i naše srce. Također, cilj nam je i oraspoložiti sebe i publiku jer baš smo sve mrgodniji i mrgodniji, a to stvarno nema smisla pošto će na kraju sve biti u redu. I u našoj scenskoj igri i u igri života. I nadasve, Cabaret Splićanke posvećen je Splićankama! One su mediteranske kraljice i lipo ih je vidit nasmijane i inspirirane.

Cabaret ‘Splićanke’ je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom točkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića. Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati.

Izvrsnu glumačku postavu kao rođenu za ovu predstavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i Ana Uršula Najev.

Fenomen “Splićanki” nije naučna fantazija već vrlo jednostavna računica – izvrsna predstava s izvrsnom glumačkom postavom prema tekstu i u režiji jedinstvenog Ivana Lea Leme koja svoju popularnost duguje upravo Vama draga publiko, jer Vaše pohvale najzaslužnije su za vjetar u leđa koji su “Splićanke” kao rijetko koja predstava u Splitu dobile.

A one same redom će Vam reći kako guštaju igrati Splićanke kao nijednu predstavu dosad dok vrsno isprepliću na pozornici glumu, ples i pjevanje!

UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Dana Svaguša nova predsjednica SDP-a Metković, Rade Nikoletić potpredsjednik

Objavljeno prije

Foto: Facebook

Nakon provedenih izbora na općinskim, gradskim i županijskim razinama SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije za predsjednicu Gradske organizacije SDP-a Metković izabrana je Dana Svaguša, a za potpredsjednika Rade Nikoletić.

Izabrana su ostala tijela gradske i županijske razine pa je tako Dana Svaguša izabrana za članicu županijskog odbora, a Krešimir Kuran za člana predsjedništva SDP-a DNŽ. Za predsjednika SDP-a DNŽ izabran je gradonačelnik Ploča, Mišo Krstičević.

Novoj predsjednici SDP-a Metković želimo puno uspjeha u organizaciji rada gradske organizacije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

GO SDP Metković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije