Ostanimo u kontaktu

PONUDILI 511,5 MILIJUNA KUNA

Grčki Avax odabran da gradi južni dio pristupnih cesta Pelješkom mostu

Objavljeno prije

Foto: HC

Hrvatske ceste donijele su danas odluku da stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno – Doli gradi grčki Axax. Riječ je o drugom, južnom dijelu pristupnih cesta Pelješkom mostu, dužine 18 kilometara. Procijenjena vrijednost radova bila je 449,1 milijun kuna bez PDV-a, a Avax je ponudio 511,5 milijuna kuna.

Na tom nadmetanju još je sudjelovao i austrijski Strabag koji je ponudio 569,2 milijuna kuna. Avaxovu ponudu u HC-u su ocijenili ekonomski najpovoljnijom, a Strabag sad ima pravo podnijeti žalbu na tu odluku o odabiru.

Avax je inače bio odabran i za izvođača radova na nadmetanju za gradnju sjevernog dijela pristupnih cesta Pelješkom mostu, dionice Duboka – Spragovići, no nakon Strabagove žalbe Državna komisija za kontrolu javne nabave tu je odluku poništila pa u HC-u moraju donijeti novu odluku. Rok je za izgradnju stonske obilaznice 28 mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Izvor: Josip Bohutinski / vecernji.hr, Foto: HC

OBAVIJEST

Vrgoračka ulica bez vode

Objavljeno prije

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u Vrgoračkoj ulici da će danas  23. listopada od 08:30 do 10:00 sati zbog radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Metkovic d.o.o. moli korisnike za razumijevanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije