Ostanimo u kontaktu

'KAOS U ZDRAVSTVU NEĆEMO DOZVOLITI'

Grba-Bujević otkrila kada bi se mogle otvoriti autoškole i teretane

Objavljeno prije

Članica kriznog stožera Maja Grba Bujević u razgovoru za Novu TV otkrila je kako je prošao prvi dan u zdravstvenom sustavu, ali i neke od sljedećih koraka.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maja Grba-Bujević zadovoljna je kako je prošao prvi dan u zdravstvenom sustavu uz blaže mjere.

– Informacije s terena su da nije bilo većih gužvi”, kazala je te dodala kako se ovaj tjedan povećavaju kapaciteti. “Radilo se dosta i do sada, iako se kaže da su se samo hitnosti radile, ali to nije baš tako, radili su se i onkološki i kronični pacijenti, dijalize… ne krećemo od nule, nego bi u ovom tjednu htjeli postojeće stranje podignuti za 30 posto”, rekla je Grba-Bujević za Novu TV.

Grba-Bujević ipak ističe da ne mogu nikome jamčiti da liste čekanja neće biti veće, ali očekuju da će u roku od dva mjeseca doseći razliku koja je za odraditi ostala u zdravstvenom sustavu.

– Kaos nećemo dozvoliti. Ako bude trebalo angažirat će se i privatni dio sustava, to ćemo pratiti iz tjedna u tjedan, iz dana u dan”, kaže Grba-Bujević.

Komentirala je i održavanje usmenih ispita na fakultetu. Kaže da osobno ne vidi problem u održavanju takvih ispita uz epidemiološke mjere, ali ako za takve ispite ima potrebe.

– Prosvjeta to zna bolje”, kaže, a vjeruje da će do kraja mjeseca epidemiolozi objaviti i upute kako bi se mogle otvoriti autoškole i teretane.

– Za ljeto treba imati dobro tijelo pa da još to stignemo popraviti”, zaključila je.

 

ŽUPA SV. ILIJE METKOVIĆ

Važna obavijest za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika

Objavljeno prije

Župa sv. Ilije Metković objavila je obavijest za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika. Vijest prenosimo u cijelosti.

Poštovani roditelji!

Drago nam je da je vaše dijete upisano među ovogodišnje kandidate za Prvu ispovijed i Prvu svetu pričest. Na taj način svjedočite o važnosti duhovnog rasta i izgradnje svoga djeteta u povezanosti s Isusom Kristom u njegovoj Crkvi.

Zbog izvanrednog stanja uzrokovanog opasnošću zaraze koronavirusom, u većini župa slavlje Prve svete pričesti nije se moglo održati u redovito vrijeme. Budući da su ublažene mjere donesene protiv širenja zaraze koronavirusom te je ponovno omogućeno javno slavljenje misa s narodom u crkvama, pokazala se prilika da ponovno razmotrimo mogućnost slavlja Prve svete pričesti u našoj župi.

Ovime vas molimo da svojim potpisom potvrdite želju i dadnete svoj pristanak da vaše dijete, u sadašnjim okolnostima, pristupi Prvoj ispovijedi i Prvoj svetoj pričesti. Također svojim potpisom jamčite da ćete se pridržavati propisanih mjera za ta slavlja.

Molimo Vas da ovaj dopis što prije vratite župniku. Ovisno o vašoj odluci, izvijestit ćemo Vas o daljnjem postupku priprave i održavanja slavlja.

Obrazac suglasnosti za roditelje

U utorak, 26. svibnja, nakon večernje sv. mise i pobožnosti sv. Anti bit se sastanak roditelja ovogodišnjih prvopričesnika u crkvi sv. Ilije!

Fra Ante Bilokapić, župnik

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije