Ostanimo u kontaktu

'KAOS U ZDRAVSTVU NEĆEMO DOZVOLITI'

Grba-Bujević otkrila kada bi se mogle otvoriti autoškole i teretane

Objavljeno prije

Članica kriznog stožera Maja Grba Bujević u razgovoru za Novu TV otkrila je kako je prošao prvi dan u zdravstvenom sustavu, ali i neke od sljedećih koraka.

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i članica Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu Maja Grba-Bujević zadovoljna je kako je prošao prvi dan u zdravstvenom sustavu uz blaže mjere.

– Informacije s terena su da nije bilo većih gužvi”, kazala je te dodala kako se ovaj tjedan povećavaju kapaciteti. “Radilo se dosta i do sada, iako se kaže da su se samo hitnosti radile, ali to nije baš tako, radili su se i onkološki i kronični pacijenti, dijalize… ne krećemo od nule, nego bi u ovom tjednu htjeli postojeće stranje podignuti za 30 posto”, rekla je Grba-Bujević za Novu TV.

Grba-Bujević ipak ističe da ne mogu nikome jamčiti da liste čekanja neće biti veće, ali očekuju da će u roku od dva mjeseca doseći razliku koja je za odraditi ostala u zdravstvenom sustavu.

– Kaos nećemo dozvoliti. Ako bude trebalo angažirat će se i privatni dio sustava, to ćemo pratiti iz tjedna u tjedan, iz dana u dan”, kaže Grba-Bujević.

Komentirala je i održavanje usmenih ispita na fakultetu. Kaže da osobno ne vidi problem u održavanju takvih ispita uz epidemiološke mjere, ali ako za takve ispite ima potrebe.

– Prosvjeta to zna bolje”, kaže, a vjeruje da će do kraja mjeseca epidemiolozi objaviti i upute kako bi se mogle otvoriti autoškole i teretane.

– Za ljeto treba imati dobro tijelo pa da još to stignemo popraviti”, zaključila je.

 

IZNENADNA SMRT GRADONAČELNIKA ZAGREBA

Jambo se dirljivom porukom oprostio od prijatelja Bandića: ‘Tvoja pomoć gradu Metkoviću ostat će zauvijek upamćena’

Objavljeno prije

Bivši gradonačelnik Metkovića Stipo Gabrić Jambo se dirljivom porukom oprostio od iznenada preminulog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Nisam ni slutio da će naš zadnji susret uistinu biti i posljednji…

Tvoja pomoć gradu Metkoviću ostat će zauvijek upamćena, a Zagreb si svojom vizijom učinio gradom koji je na ponos svima nama.

Sve što si u životu postigao, postigao si svojim radom. Vrijednim rukama. Ranim buđenjima i ne stajanjem do noćnih sati. To se ne uči, s tim se čovjek rodi.

Zagreb će vidjeti još puno gradonačelnika, ali upitno je hoće li se opet pojaviti tebi sličan. Ako bude volio Zagreb samo dijelom koliko si ga ti volio, voljet će ga neizmjerno.

Tako si volio i svoje prijatelje i na tome ti hvala.

U tvoju čast danas dižem čašu, Gradonačelniče, Prijatelju, Brate.

Neka ti je laka hrvatska zemlja.

Podsjetimo, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić preminuo je noćas u bolnici Sveti Duh od posljedica srčanog udara.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije