Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MAKARSKI OTPAD U METKOVIĆU

Gradska vlast dopustila odlaganje Makarskog smeća u Metkoviću

Objavljeno prije

DSC_0025

U gradu Metkoviću odlaže se otpad iz Makarske, tvrdi to bivši metkovski gradonačelnik i predsjednik GO HSS-a Stipo Gabrić Jambo.

Informaciju da makarski otpad završava na metkovskom odlagalištu Sveti Ante, Jambo je, kako kaže, dobio od zabrinutih građana i predstavnika gradskih vlasti u Imotskom jer metkovske vlasti to kriju od svojih građana.

– Grad Makarska ima godišnji proračun 100 milijuna kuna, što je jedno četiri do pet puta veći nego proračun grada Metkovića, a kada je u pitanju sanacija otpada nije napravio ništa. S drugu stranu, grad Metković je jedan od rijetkih gradova, možda prvi u Dalmaciji koji je dobio uporabnu dozvolu za prvu fazu sanacije odlagališta, jer svi dobro znamo koje je ruglo bilo, ne samo grada Metkovića, nego doline Neretve, smeće koje je godinama gorilo, od čijeg smrada i dima se nije moglo živjeti.

Činjenica da u Splitsko-dalmatinskoj županiji ima 55 gradova i općina koje imaju puno odlagališta otpada, te da nijedan grad i općina ne žele primiti komunalni otpad iz Makarske, među njima i gradonačelnik grada Ploča, Krešimir Vejić, a da ga primi nova gradska vlast mislim da je to sramotno i nedopustivo. Sve je istina i sve sam provjerio, prošlog tjedna od ponedjeljka do petka zeleni kamioni Komunalca dovozili su makarski otpad i iskrcavali ga na metkovsko odlagalište, tvrdi Jambo te ističe kako je velika šteta napravljena, jer građani grada Metkovića plaćaju visoku cijenu za skupljanje komunalnog otpada.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Konstatirajući uspješno poslovanje Komunalnog poduzeća “Čistoća” za vrijeme bivšeg direktora, gosp. Željka Mordžina, koji je smijenjen, Gabrić se pita tko je dao mandat novoj gradskoj vlasti da primi to smeće? Zar misle probleme grada Metkovića rješavati prihvatom tuđeg smeća, kako to rade neke siromašne zemlje?

Nastavi čitati

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije