Ostanimo u kontaktu

MAKARSKI OTPAD U METKOVIĆU

Gradska vlast dopustila odlaganje Makarskog smeća u Metkoviću

Objavljeno prije

DSC_0025

U gradu Metkoviću odlaže se otpad iz Makarske, tvrdi to bivši metkovski gradonačelnik i predsjednik GO HSS-a Stipo Gabrić Jambo.

Informaciju da makarski otpad završava na metkovskom odlagalištu Sveti Ante, Jambo je, kako kaže, dobio od zabrinutih građana i predstavnika gradskih vlasti u Imotskom jer metkovske vlasti to kriju od svojih građana.

– Grad Makarska ima godišnji proračun 100 milijuna kuna, što je jedno četiri do pet puta veći nego proračun grada Metkovića, a kada je u pitanju sanacija otpada nije napravio ništa. S drugu stranu, grad Metković je jedan od rijetkih gradova, možda prvi u Dalmaciji koji je dobio uporabnu dozvolu za prvu fazu sanacije odlagališta, jer svi dobro znamo koje je ruglo bilo, ne samo grada Metkovića, nego doline Neretve, smeće koje je godinama gorilo, od čijeg smrada i dima se nije moglo živjeti.

Činjenica da u Splitsko-dalmatinskoj županiji ima 55 gradova i općina koje imaju puno odlagališta otpada, te da nijedan grad i općina ne žele primiti komunalni otpad iz Makarske, među njima i gradonačelnik grada Ploča, Krešimir Vejić, a da ga primi nova gradska vlast mislim da je to sramotno i nedopustivo. Sve je istina i sve sam provjerio, prošlog tjedna od ponedjeljka do petka zeleni kamioni Komunalca dovozili su makarski otpad i iskrcavali ga na metkovsko odlagalište, tvrdi Jambo te ističe kako je velika šteta napravljena, jer građani grada Metkovića plaćaju visoku cijenu za skupljanje komunalnog otpada.

– Konstatirajući uspješno poslovanje Komunalnog poduzeća “Čistoća” za vrijeme bivšeg direktora, gosp. Željka Mordžina, koji je smijenjen, Gabrić se pita tko je dao mandat novoj gradskoj vlasti da primi to smeće? Zar misle probleme grada Metkovića rješavati prihvatom tuđeg smeća, kako to rade neke siromašne zemlje?

Nastavi čitati

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije