Ostanimo u kontaktu

PRORAČUN I FINANCIJSKE PROJEKCIJE

Gradska uprava objavila Prijedlog proračuna Grada Metkovića za 2019. godinu

Objavljeno prije

Gradska uprava Metković, Dalibor Milan

Vođeni načelom transparentnosti i odredbi Zakona o proračunu, prvi puta u povijesti grada Metkovića Prijedlog Proračuna Grada za iduću godinu i projekcije za naredne dvije godine, upućen je predsjedniku Gradskog vijeća i postavljen na službenu mrežnu stranicu Grada Metkovića www.grad-metkovic.hr i prije zakonski propisanog roka – 15. studenog tekuće godine.

Uz opći i posebni dio proračuna, obrazloženje te plan razvojnih programa, postavljen je i Proračunski vodič za građane za 2019. godinu kako bi se povećala transparentnost grada Metkovića, svih njegovih službi i ostalih subjekata koji se financiraju iz gradskog proračuna, te građanima prikazalo na što se troši gradski novac. Ujedno se građanima i svim zainteresiranim subjektima želi olakšati i povećati dostupnost svih potrebnih informacija. Bez transparentnosti, odnosno potpunih, jasnih i pravovremenih informacija, lako dostupnih i preglednih dokumenata nije moguća ni participacija javnosti u svim procesima, a bez participacije javnosti teško se dolazi do konsenzusa o projektima koje provodi Grad.

Uz puštanje u rad nove službene web stranice koju je Grad čekao godinama, izradu Proračunskog vodiča za građane i sada – objavljivanje Prijedloga proračuna za 2019. godinu i projekcija za 2020. i 2021. godinu prije njegovog donošenja, Grad Metković je ispunio sve kriterije koje zahtjeva Institut za javne financije, te nas pri sljedećem vrednovanju očekuje rezultat na kojem se intezivno radilo posljednjih godinu i pol dana –ocjena odličan (5) iz transparentnosti. Takav rezultat nikad ranije nije postignut.

Prema posljednjim informacijama Instituta, proračunski vodič za građane nije objavilo više od polovice gradova, a ni gotovo dvije trećine općina. Ponosni smo što pridonosimo višem standardu po tom pitanju.

Moram istaknuti kako kako me čini iznimno zadovoljnim što sam na čelu Gradske vlasti koja je po prvi puta u povijesti grada Metkovića napravila ovaj iskorak.

GRADONAČELNIK
Dalibor Milan, dipl. iur. v.r.

1. Prijedlog proračuna Grada Metkovića za 2019. i projekcija za 2020. i 2021. g.

2. Prijedlog Odluke o izvr. proračuna Grada Metkovića za 2019.

3. GRAD METKOVIĆ – PRORAČUNSKI VODIČ ZA GRAĐANE ZA 2019. G.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije