Ostanimo u kontaktu

ČESTITKA POVODOM DANA GRADA METKOVIĆA

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom građanima čestitala blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ilije

Objavljeno prije

Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Daliborom Milanom građanima je uputila čestitku povodom blagdan nebeskog zaštitnika sv. Ilije i Dana grada Metkovića.

Drage Metkovke i dragi Metkovci!

Grad Metković tradicionalno obilježava svoj dan na blagdan svoga zaštitnika, svetoga Ilije. Naviknuli smo na svečano ozračje u čast našega grada: svečanu sjednicu Gradskoga vijeća Grada Metkovića s našim dragim uzvanicima i gostima, tradicionalni dernek, misno slavlje i veselo raspoloženje u cijelom gradu za sve nas koji smo na taj dan zaboravljali na sve svoje brige i pod istaknutim svečanim barjacima uživali u ljepoti blagdana koji nas poziva na zajedništvo i optimizam.

Međutim, ove smo se godine našli u vrlo ozbiljnoj situaciji kada pandemija korona virusa predstavlja opasnost za cijelo čovječanstvo, a u kojoj su naši životi promijenjeni iz korijena. Uslijed nemogućnosti okupljanja velikog broja ljudi i zbog pridržavanja svih epidemioloških mjera bili smo primorani reducirati našu proslavu, ali vjerujem da ćete se složiti sa mnom, da ovo vrijeme traži od nas odgovorno ponašanje, disciplinu i strpljenje.

Kao što smo u svim teškim situacijama naše povijesti pokazali neslomljivi duh i nadvladali sve nedaće, ponosan sam što smo i u ovoj situaciji pokazali da smo složni kada je najpotrebnije i da znamo biti najbolji, kada je najteže. Više nego ikada do sada svatko je od nas pozvan da vlastitim djelima pokaže koliko nam Metković znači i koliko nam je stalo do očuvanja najprije našega zdravlja, zatim radnih mjesta, a na kraju svih onih vrijednosti koje su utkane u naš identitet.

Grad Metković će poduzeti sve mogućnosti da služi dobrobiti svojih građana i da pomogne da iz ovog „grubog“ vremena izađemo sa što manje štetnih posljedica.

U svoje osobno ime, u ime svojih zamjenika, predsjednika Gradskoga vijeća, gradskih vijećnika i svih gradskih djelatnika upućujem srdačne čestitke ovogodišnjim laureatima koji će primiti javna priznanja Grada Metkovića, a svima vama čestitam Dan Grada Metkovića i blagdan sv. Ilije, našega zaštitnika. Neka vas njegov zagovor prati da svi vaši putovi, kojima trebate proći, budu čisti od svake nedaće.

Živjeli!

KONCERT ZA FLAUTU I KLAVIR

Duo Renata Penezić i Zrinka Ivančić Cikojević u utorak u GKS-u

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta u utorak, 22. rujna s početkom u 20 sati održat će se koncert Dua Renate Penezić i Zrinke Ivančić Cikojević, na kojemu će posjetitelji moći čuti kako zvuče klavir i flauta u dijelima klasične glazbe.

Renata Penezić na flauti i Zrinka Ivančić – Cikojević na klaviru publici će odsvirati djela Carla Reineckea, Dubravka Palanovića, Paula Taffanela i Sergeja Prokofjeva.

Inače, Renata Penezić već je na trećoj godini studija postala solistica flautistica Zagrebačke filharmonije, a uz djelatnost u orkestru podjednako uspješno razvija karijeru solistice i komorne glazbenice, surađujući s hrvatskim i inozemnim glazbenim umjetnicima i ansamblima. Ostvarila je više zapaženih nosača zvuka, od kojih je Božićni koncert s ansamblom Musica Viva 2006 dobio nagradu Porin za najbolju izvedbu solističke ili komorne glazbe.

Zrinka Ivančić Cikojević jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije. Laureat je brojnih domaćih i internacionalnih natjecanja koja su joj donijela nastupe na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe, gdje je ostvarila niz zapaženih solističkih recitala i privukla pažnju kritike i publike. Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnih hrvatskih orkestara i ansambala, a posljednjih nekoliko godina profilirala se kao vrsna komorna glazbenica te surađuje s najboljim domaćim i inozemnim solistima.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz podršku Ministarstva kulture RH i Grada Metkovića.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije