Ostanimo u kontaktu

NEMA STAJANJA

Gradska uprava Metkovića i unatoč krizi realizira svoje projekte

Objavljeno prije

Unatoč nezapamćenoj svjetskoj zdravstvenoj krizi, manjem priljevu sredstava u proračunu, te nizu drugih teškoća, gradska uprava Metkovića vrlo transparentno realizira brojne projekte i planove zacrtane u razvojnim dokumentima.

Dobar posao odradila je izgradnjom kružnih tokova, uređenjem nogostupa i javne rasvjete, a projekata iz oblasti prometne infrastrukture ima još nekoliko.

Tu je i potpisani ugovor o realizaciji krupnog i važnog projekta Aglomeracija Metković, za kojega je trebalo osigurati nemalu dokumentaciju bez koje se ne može ni raditi.

U tijeku su i aktivnosti na rješavanju odlaganja, reciklaže i sortiranja otpada na Dubravici, izdvajaju se sredstva za potrebe zdravstvenih ustanova i za poljoprivrednike, pri čemu nije zenemarena ni vrlo važna socijalna komponenta koja uključuje potpore siromašnima, studentima ili učenicima.

Za ljude koji žive ne desnoj obali Neretve vrlo je interesantna gradnja spojne prometnice između ulica A. Stepinca i Puta Narone, a nisu zanemarena ni prigradska naselja Vid, Prud, Glušci…

Ustanove i tvrtke u vlasništvu grada osmislile su i sadržaje u sklopu Metkovskog ljeta, u tijeku je energetska obnova sportske dvorane a ulaže se i u niz drugih projekata od vitalnog značaja za sve stanovnike.

Gradska uprava iskazala se i u dobivanju sredstava iz europskih fondova, te iz državnih ili županijskih izvora.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

U pos­ljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji su u pos­ljednja 24 sata zabilježena tri nova slučaja zaraze COVID-19 infekcijom. Radi se o jednoj ženskoj osobi srednjih godina iz Ploča i jednoj muškoj mlađoj osobi iz Dubrovnika za koje je epidemiološka obrada u tijeku te o mlađoj ženskoj osobi iz Dubrovnika, koja je kontakt već ranije zaražene osobe.

S današnjim danom izliječene su dvije osobe, jedna iz Ploča i jedna iz Vele Luke.

Od početka pandemije analizirano je ukupno 7009 uzoraka.

U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID­-19.

U samoizolaciji su ukupno 252 osobe, a posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 49 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije