Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

STROGA MJERA SOCIJALNOG DISTANCIRANJA

Gradska knjižnica Metković započela s radom uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera

Objavljeno prije

Gradska knjižnica Metković od 27. travnja 2020. započinje s radom s korisnicima uz pridržavanje svih protuepidemioloških mjera i strogih mjera socijalnog distanciranja.

Poslovanje s korisnicima uključuje rad u prostoru knjižnice odnosno povrat i posudbu građe bez korištenja čitaonice i igraonice. Kako u knjižnici istovremeno može boraviti dvoje korisnika te kako bi usluga bila brža i sigurnija savjetujemo da željenu građu pronađete, a dostupnost iste (posebno lektire) provjerite u katalogu https://library.foi.hr/lib/48 knjižnice ili na stranicama www.metkovic.hr, na kojoj se s desne strane nalazi katalog. Građu možete i rezervirati  putem telefona 020 681 715.

Zakasnina se za razdoblje dok je knjižnica bila zatvorena te do 15 svibnja neće naplaćivati.

Knjižnica će raditi prema ljetnom radnom vremenu:

ponedjeljkom  i srijedom: od 12 do 20, a utorkom, četvrtkom i petkom od 7.30 do 15.30 sati.

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije