GRAD METKOVIĆ

Gradonačenik Dalibor Milan potpisao ugovore o financiranju s udrugama građana i socijalne skrbi

Objavljeno 6. travnja 2018. u kategorijama: Foto Galerija, Metković, News.

0604_potpisivanje ugovora s udrugama, Milan, Grad Metković 0111

Galerija

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan danas je u galeriji Gradskog kulturnog središta s predsjednicima udruga socijalne skrbi, predškolskog odgoja i udruga građana s područja Metkovića potpisao ugovore o financiranju.

Na potpisivanju je sudjelovao i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela grada Metkovića Ivica Popović, a gradonačenik Milan rekao je da će sljedeće godine financijska potpora za udruge socijalne skrbi biti i viša.

– Raspisan je javni poziv za predlaganje javnih potreba u socijalnoj skrbi, predškolskom odgoju i djelovanja udruga građana. U socijalnoj skrbi izdvojili smo iznos od 200 tisuća kuna. To je iznos na razini prošlogodišnjeg iznosa. Tu smo uvidjeli jednu malu greškicu. Te udruge iz socijalne skrbi zaslužuju veći iznos. Radi se ipak o temeljnim udrugama u gradu Metkoviću, kao što su Udruga Prijatelj, Udruga Leptirići i Udruga Otac Ante Gabrić. Obećao sam da ćemo dogodine povećati taj iznos i povećat ćemo ga. Što se tiče predškolskog odgoja, raspoloživi iznos je jednak kao i prošle godine, po 100 tisuća kuna dobili su vrići Leut i Mali Isus. Što se tiče ostalih udruga građana, tu smo povećali iznos za 20 tisuća kuna i on sad iznosi 130 tisuća kuna. Za potrebe u kulturi tu je također iznos povećan na 150 tisuća kuna. U odnosu na prošlu godinu, povećanje je u iznosu od 30 tisuća kuna – rekao nam je Milan.

Gradonačelnik je s dječjim vrtićima ugovore potpisao prošlog tjedna, a danas s ostalim predstavnicima udruga koji su putem javnog poziva dobili novčana sredstva.

Marija Jeramaz

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari