Ostanimo u kontaktu

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Gradonačelnik Milan uručio dar prvoj bebi rođenoj u 2020. godini u metkovskom rodilištu

Objavljeno prije

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan je jutros posjetio prvu bebu rođenu u metkovskom rodilištu u novoj 2020. godini.

U pratnji ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca posjetili su metkovsku prvorotkinju u 2020. godini, mamu Evu Merdžan (32) koja je jutros u 6,15h rodila svoje drugo dijete, dječaka težine 3.200 i duljine 51 s apgarom 10/10, a porodio je to iskusni tim metkovskog rodilišta, medicinska sestra Marija Jakiša i doktor Živko Matuško.

Gradonačelnik Milan uručio dar prvoj bebi rođenoj u 2020. godini

Gradonačelnik Dalibor Milan nam je tom prilikom rekao:

– Svake godine Grad Metković uruči poklon prvim rodiljama, tako smo učinili i ove godine. Osim toga, Grad daje naknadu i za novorođenu djecu, a s obzirom da je mami Evi ovo drugo dijete od Grada će dobiti 3,500 kn. Za prvo dijete iznos je 2,500 kn, za drugo 3,500, za treće 4,500, a za četvrto i svako sljedeće dijete 5,500 kn. Vjerojatno ćemo iduće godine taj iznos još i podizati, – rekao je Milan.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac uručio je prigodni poklon od predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarević, a ujedno valja napomenuti da ove godine rodilište Doma zdravlja Metković slavi 70. godina rada.

Ovom prilikom uredništvo portala Metković NEWS čestita ponosnim roditeljima!

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Vodite računa o sebi, svojim bližnjima i široj zajednici #OSTANITEDOMA

Objavljeno prije

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zahvaljuje svim građanima koji poštuju odluke Stožera civilne zaštite RH i preporuke epidemiologa i liječnika do ostanu kod kuće.

Unatoč tome što bi svatko od nas ove sunčane dane htio provesti u šetnji te uživati u prirodnim ljepotama, ovu su subotu ulice, trgovi, parkovi, šetnice diljem naše Županije bili prazni.  I HVALA VAM NA TOME!

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zahvaljuje svima koji su poslušali upute Stožera civilne zaštite i ostali kod kuće. Svjesni smo da biste ove lijepe dane najradije proveli u prirodi, družeći se s prijateljima i obitelji, no bit će vremena i za to. Sada je ipak važnije da svi slušamo upute stručnjaka jer ćemo samo tako spriječiti širenje virusa Covid-19.

Policijski službenici obilazili su danas sva javna mjesta na kojima bi se građani mogli okupljati te su provjeravali da li svi poštuju Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, a s tim aktivnostima će nastaviti.
Pozivamo sve građane da i današnju nedjelju provedu kod kuće, a one koji će ipak boraviti na otvorenom prostoru, da vode računa o tome da se ne grupiraju i da održavaju socijalnu distancu.

Zahvaljujemo svim građanima koji poštuju odluke Stožera civilne zaštite RH i preporuke epidemiologa i liječnika.

Vodite računa o sebi, svojim bližnjima i široj zajednici i OSTANITE DOMA!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije