Ostanimo u kontaktu

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Gradonačelnik Milan uručio dar prvoj bebi rođenoj u 2020. godini u metkovskom rodilištu

Objavljeno prije

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan je jutros posjetio prvu bebu rođenu u metkovskom rodilištu u novoj 2020. godini.

U pratnji ravnatelja Doma zdravlja Metković Mihovila Štimca posjetili su metkovsku prvorotkinju u 2020. godini, mamu Evu Merdžan (32) koja je jutros u 6,15h rodila svoje drugo dijete, dječaka težine 3.200 i duljine 51 s apgarom 10/10, a porodio je to iskusni tim metkovskog rodilišta, medicinska sestra Marija Jakiša i doktor Živko Matuško.

Gradonačelnik Milan uručio dar prvoj bebi rođenoj u 2020. godini

Gradonačelnik Dalibor Milan nam je tom prilikom rekao:

– Svake godine Grad Metković uruči poklon prvim rodiljama, tako smo učinili i ove godine. Osim toga, Grad daje naknadu i za novorođenu djecu, a s obzirom da je mami Evi ovo drugo dijete od Grada će dobiti 3,500 kn. Za prvo dijete iznos je 2,500 kn, za drugo 3,500, za treće 4,500, a za četvrto i svako sljedeće dijete 5,500 kn. Vjerojatno ćemo iduće godine taj iznos još i podizati, – rekao je Milan.

Ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac uručio je prigodni poklon od predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarević, a ujedno valja napomenuti da ove godine rodilište Doma zdravlja Metković slavi 70. godina rada.

Ovom prilikom uredništvo portala Metković NEWS čestita ponosnim roditeljima!

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Županija danas bilježi četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 4 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o mlađoj muškoj osobi s boravištem u Župi dubrovačkoj te tri osobe iz Dubrovnika, od čega dvije ženske osobe srednjih godina i jedna muška osoba srednjih godina.

Ukupno je hospitalizirano 6 osoba u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 4462 uzorka. Prema posljednjim rezultatima jedna osoba s područja Dubrovnika je izliječena.

U samoizolaciji se nalazi 162 osobe, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizlacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 39 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije