Ostanimo u kontaktu

'NA NERETVU MISEČINA PALA'

Gradonačelnik Milan primio predstavnike folklornih skupina iz Italije, Makedonije, BiH i županija sjeverne Hrvatske

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan primio je u petak, 17. svibnja u galeriji GKS-a predstavnike dijela folklornih skupina koje borave u Metkoviću povodom 35. smotre folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala‘.

Primanju su nazočili predstavnici skupina iz Italije, Makedonije, BiH i županija sjeverne Hrvatske. Gradonačelnik je predstavnicima skupina darovao simbolični dar dobrodošlice. Goste su također dočekali i Mate Obrvan, predsjednik KUD-a Metković, Zdravko Obradović, tajnik KUD-a Metković, Zrinka Mijoč, ravnateljica Ustanove za kulturu i sport, pročelnik Ivica Popović te Mojmir Vladimir.

Podsjećamo kako je Svečano otvaranje Smotre danas u 18 sati na Trgu kralja Tomislava, a Večer folklornih skupina slijedi od 19:30 u GKS-u Metković.

PROJEKT 'POVEĆANJE RAZINE ZAPOŠLJIVOSTI U DOLINI NERETVE'

Održana prva radionica ‘Uvod u osnaživanje ljudskih potencijala i vještina u traženju zaposlenja’

Objavljeno prije

Danas, 24. lipnja održana je prva od ukupno sedam radionica koje će se održati u sklopu projekta Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve.

Prva radionica pod nazivom Uvod u osnaživanje ljudskih potencijala i vještina u traženju zaposljenja održana je Multimedijalnom centru u Zgradi političkih stranaka. Na radionici se se polaznicima detaljno pojašnjavalo o transverzalnim vještinama koje su jako važne za prolazak posla. Radionicu su održale Lara Šiljeg, viša stručna suradnica za EU fondove pri Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Metkovića i Martina Tomić, voditeljica projekta.

U prvoj provedbenoj fazi planira se održavanje još 6 motivacijskih radionica za osnaživanje polaznika u svrhu zapošljavanja te razvoj i provedba kroz 4 modula:

  1. pisanje životopisa i molbe za posao,
  2. pisanje životopisa i molbe za posao na engleskom jeziku,
  3. kako pronaći posao i priprema za intervju,
  4. prezentiranje i održavanje intervjua.

Kao što smo već pisali, ukupna vrijednost projekta je 420.160,00 HRK, s ukupnim iznosom bespovratnih sredstava od 100 %. Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci od potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, odnosno do 26. rujna 2020. godine. Cilj projekta je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko – neretvanske županije.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije