Ostanimo u kontaktu

SVJETSKI DAN UČITELJA

Gradonačelnik Milan primio Marijana Curić, dobitnicu prestižne nagrade ‘Global Teacher Award’

Objavljeno prije

Povodom Dana učitelja, danas sam u prostorijama Gradske uprave primio učiteljicu u Osnovnoj školi Stjepana Radića Metković Marijanu Curić – ovogodišnju dobitnicu prestižne nagrade ‘Global Teacher Award’. Radi se o priznanju koje ju je uvrstilo među 100 najboljih učitelja svijeta!

Nagradu je ustanovilo AKS Education Awards’ iz Indije, a dodjeljuje se nastavnicima i učiteljima koji kroz obrazovni sustav stvaraju bolje društvo, primjenjuju inovativne metode podučavanja te s kolegama dijele znanje i izvan školskih klupa.

– Osim što Marijana Curić svoje učenike redovito potiče na znanje i aktivnost, osmislila je različite projekte koje provode učitelji i nastavnici iz brojnih europskih zemalja! Preko njenih projekata svi oni mogu upoznati tradiciju i kulturu te prirodne znamenitosti i posebnosti koje Hrvatska i dolina Neretve imaju! Bravo!!
Povodom Dana učitelja, ovim putem želim uputiti čestitku svim učiteljima, nastavnicima i profesorima, a posebno onima iz metkovskih osnovnih i srednjih škola. Hvala vam što kroz svoj rad svakodnevno doprinosite ugledu Grada Metkovića te stvarate bolje i kvalitetnije društvo, istaknuo je Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

CENTAR ZA KARIJERE MLADIH

Savjetnica župana Žaklina Marević na otvorenju EXPO smotre visokoobrazovnih institucija

Objavljeno prije

Savjetnica župana Žaklina Marević nazočila je u ponedjeljak u Dubrovniku EXPO smotri visokoobrazovnih institucija u sklopu koje će srednjoškolci iz Dubrovačko- neretvanske županije kao i njihovi vršnjaci iz Splitsko – dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dobiti priliku upoznati se s brojnim visokoobrazovnim institucijama, tvrtkama i drugim sudionicima, a sve kako bi se što bolje pripremili za tržište rada.

Savjetnica Marević ovom je prilikom istaknula kako je raduje što su, uz dubrovačke, na događaj stigli i učenici iz drugih županija, ali i zemalja.

”Ova suradnja znači puno svima nama, posebno mladima za razvijanje što bolje i kvalitetnije budućnosti”, napomenula je ona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Više od 1500 maturanata kroz dva dana imat će priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University Collegea Aspira, Sveučilišta VERN’, Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus.

Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade.

Smotra se održava u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije