Ostanimo u kontaktu

XVIII. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Gradonačelnik Milan potvrdio da bi od 15. svibnja laboratorij Doma zdravlja trebao raditi uobičajeno

Objavljeno prije

U srijedu, 24. travnja je u Zgradi političkih stranaka održana 18. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene sve točke dnevnoga reda. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić, mag.oec. i pozdravio prisutne.

Prva točka Gradskoga vijeća je bilo polugodišnje Izvješće o radu Gradonačelnika za period od 1. srpnja 2018. godine do 31. prosinca 2018. godine koje je predstavio gradonačelnik Milan. Točka je većinom glasova vijećnika prihvaćena.

Druga točka je bilo Izvješće o radu davatelja usluge skupljanja i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada Čistoće Metković d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti za 2018.godinu. Točka je većinom glasova usvojena.

Treća predstavljena točka je Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom na području Grada Metkovića za 2018. godinu te je točka dana na usvajanje i s 10 glasova usvojena.

U četvrtoj točki Izvješće o provedbi Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za 2018. godinu gradonačelnik je iznio sve o Programu potpora u poljoprivredi te je točka jednoglasno usvojena.

Peta točka je bio Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Ugovora o financiranju nabave medicinske opreme za Dom zdravlja Metković.

Gradonačelnik je članove vijeća upoznao s ulaganjima u zdravstvo. Grad Metković je osigurao 500 tisuća kuna za zdravstvenu zaštitu svojih stanovnika u dogovoru s ravnateljem Doma zdravlja i ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu. Oprema koja će se nabaviti za Dom zdravlja je hematološki analizator, dva CRP analizatora te transportni inkubator, a za Hitnu pomoć Grad će sufinancirati kupnju vozila hitne pomoći.

Gradonačelnik je rekao kako se s jednom privatnom poliklinikom pregovara o poslovno-tehničkoj suradnji s dvije specijalistice koje bi došle u Metković i kojima bi se osigurao najam stana te bi se po svemu sudeći ugovori trebali potpisati oko 15. svibnja te ćemo ponovno imati laboratorij u gradu Metkoviću. Na sugestiju vijećnika Gabrića gradonačelnik je rekao da će raditi na tome da se napravi tematska sjednica da se osiguraju specijalizanti u Domu zdravlja kroz duži period te kako Dom zdravlja ne bi ostao bez sadašnjih specijalizanata. Peta točka dnevnoga reda je jednoglasno usvojena.

Cijelu sjednicu i sva vijećnička pitanja možete pogledati u našem video prilogu.

 

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić ponovno imenovan za člana hrvatske delegacije Europskog odbora regija

Objavljeno prije

Vlada RH je na zatvorenom dijelu 197. sjednice među ostalim donijela Odluku o imenovanju članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije u mandatnom razdoblju 2020.-2025., sukladno Odluci o postupku imenovanja članova i zamjenika članova u Odbor regija Europske unije.

Tako se za članove imenuju Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije, Valter Drandić, predsjednik Županijske skupštine Istarske županije, Ivan Gulam, općinski načelnik Općine Pirovac, Danijel Marušić,  župan Brodsko-posavske županije, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Bruno Hranić, općinski načelnik Općine Vidovec te  Željko Turk, gradonačelnik Grada Zaprešića.

Zamjenicima članova imenuju se Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije, Martin Baričević, općinski načelnik Općine Jasenice, Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice, Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije, Anteo Milos, gradonačelnik Grada Novigrada-Cittanova, Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, Dinko Pirak, gradonačelnik Grada Čazme, Matija Posavec, župan Međimurske županije, te Slavko Prišćan, općinski načelnik Općine Rovišće.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije