Ostanimo u kontaktu

XVIII. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Gradonačelnik Milan potvrdio da bi od 15. svibnja laboratorij Doma zdravlja trebao raditi uobičajeno

Objavljeno prije

U srijedu, 24. travnja je u Zgradi političkih stranaka održana 18. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene sve točke dnevnoga reda. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić, mag.oec. i pozdravio prisutne.

Prva točka Gradskoga vijeća je bilo polugodišnje Izvješće o radu Gradonačelnika za period od 1. srpnja 2018. godine do 31. prosinca 2018. godine koje je predstavio gradonačelnik Milan. Točka je većinom glasova vijećnika prihvaćena.

Druga točka je bilo Izvješće o radu davatelja usluge skupljanja i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada Čistoće Metković d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti za 2018.godinu. Točka je većinom glasova usvojena.

Treća predstavljena točka je Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom na području Grada Metkovića za 2018. godinu te je točka dana na usvajanje i s 10 glasova usvojena.

U četvrtoj točki Izvješće o provedbi Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za 2018. godinu gradonačelnik je iznio sve o Programu potpora u poljoprivredi te je točka jednoglasno usvojena.

Peta točka je bio Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Ugovora o financiranju nabave medicinske opreme za Dom zdravlja Metković.

Gradonačelnik je članove vijeća upoznao s ulaganjima u zdravstvo. Grad Metković je osigurao 500 tisuća kuna za zdravstvenu zaštitu svojih stanovnika u dogovoru s ravnateljem Doma zdravlja i ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu. Oprema koja će se nabaviti za Dom zdravlja je hematološki analizator, dva CRP analizatora te transportni inkubator, a za Hitnu pomoć Grad će sufinancirati kupnju vozila hitne pomoći.

Gradonačelnik je rekao kako se s jednom privatnom poliklinikom pregovara o poslovno-tehničkoj suradnji s dvije specijalistice koje bi došle u Metković i kojima bi se osigurao najam stana te bi se po svemu sudeći ugovori trebali potpisati oko 15. svibnja te ćemo ponovno imati laboratorij u gradu Metkoviću. Na sugestiju vijećnika Gabrića gradonačelnik je rekao da će raditi na tome da se napravi tematska sjednica da se osiguraju specijalizanti u Domu zdravlja kroz duži period te kako Dom zdravlja ne bi ostao bez sadašnjih specijalizanata. Peta točka dnevnoga reda je jednoglasno usvojena.

Cijelu sjednicu i sva vijećnička pitanja možete pogledati u našem video prilogu.

 

U KLEKU SVE VIŠE GOSTIJU

Do kraja godine ostvarit će se više noćenja nego lani

Objavljeno prije

Autor

Na području TZ općine Slivno, u Kleku, Dubokoj, Komarnoj i Blacama te u još nekoliko manjih naselja, od 1. siječnja do 31.srpnja ove godine ostvareno je 15.786 noćenja što je pola postotka više nego u istom razdoblju prošle godine te 115.383 noćenja što je za 2,5 posto više.

Popunjenost u srpnju nije bila prema očekivanjima, ali su u kolovozu rezultati daleko bolji pa će se do kraja godine ostvariti i više od 227 tisuća noćenja koliko je ostvareno prošle godine.

Najveći broj gostiju je iz Bosne i Hercegovine, zatim iz Poljske, Češke, Njemačke i Mađarske.

Mještani Kleka organizirali su nedavno feštu ribe i vina, počastili su svoje goste smokvama, lubenicama i drugim domaćim proizvodima.  U Kleku je gostovala Gradska glazba Opuzen, održan je i izbor za miss Kleka, a svakog četvrtka priređuju se ribarske večeri.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije