Ostanimo u kontaktu

XVIII. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Gradonačelnik Milan potvrdio da bi od 15. svibnja laboratorij Doma zdravlja trebao raditi uobičajeno

Objavljeno prije

U srijedu, 24. travnja je u Zgradi političkih stranaka održana 18. sjednica Gradskoga vijeća Grada Metkovića na kojoj su usvojene sve točke dnevnoga reda. Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić, mag.oec. i pozdravio prisutne.

Prva točka Gradskoga vijeća je bilo polugodišnje Izvješće o radu Gradonačelnika za period od 1. srpnja 2018. godine do 31. prosinca 2018. godine koje je predstavio gradonačelnik Milan. Točka je većinom glasova vijećnika prihvaćena.

Druga točka je bilo Izvješće o radu davatelja usluge skupljanja i zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada Čistoće Metković d.o.o. za obavljanje komunalnih djelatnosti za 2018.godinu. Točka je većinom glasova usvojena.

Treća predstavljena točka je Izvješće o provedbi Plana gospodarenja otpadom na području Grada Metkovića za 2018. godinu te je točka dana na usvajanje i s 10 glasova usvojena.

U četvrtoj točki Izvješće o provedbi Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Metkovića za 2018. godinu gradonačelnik je iznio sve o Programu potpora u poljoprivredi te je točka jednoglasno usvojena.

Peta točka je bio Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Ugovora o financiranju nabave medicinske opreme za Dom zdravlja Metković.

Gradonačelnik je članove vijeća upoznao s ulaganjima u zdravstvo. Grad Metković je osigurao 500 tisuća kuna za zdravstvenu zaštitu svojih stanovnika u dogovoru s ravnateljem Doma zdravlja i ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu. Oprema koja će se nabaviti za Dom zdravlja je hematološki analizator, dva CRP analizatora te transportni inkubator, a za Hitnu pomoć Grad će sufinancirati kupnju vozila hitne pomoći.

Gradonačelnik je rekao kako se s jednom privatnom poliklinikom pregovara o poslovno-tehničkoj suradnji s dvije specijalistice koje bi došle u Metković i kojima bi se osigurao najam stana te bi se po svemu sudeći ugovori trebali potpisati oko 15. svibnja te ćemo ponovno imati laboratorij u gradu Metkoviću. Na sugestiju vijećnika Gabrića gradonačelnik je rekao da će raditi na tome da se napravi tematska sjednica da se osiguraju specijalizanti u Domu zdravlja kroz duži period te kako Dom zdravlja ne bi ostao bez sadašnjih specijalizanata. Peta točka dnevnoga reda je jednoglasno usvojena.

Cijelu sjednicu i sva vijećnička pitanja možete pogledati u našem video prilogu.

 

HRVATSKA VOLONTIRA 2019.

Prijavljeno preko 200 volonterskih aktivnosti!

Objavljeno prije

Danas,  22. svibnja,  počinje manifestacija koja će i ove godine okupiti brojne pojedince i organizacije, a sve u cilju izgradnje bolje i snažnije zajednice!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva, regionalni i lokalni volonterski centri i brojne organizacije koje uključuju volontere i ove godine pružaju priliku građanima da se uključe u volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima.

Manifestacija Hrvatska volontira ove se godine održava od 22. do 25. svibnja, a cilj joj je ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.  Upravo to naglašava i tema ovogodišnje, devete po redu manifestacije, koja glasi: Volontiramo = gradimo zajednicu u kakvoj želimo živjeti“ .

Volontiranjem utječemo i doprinosimo stvaranju humanije i aktivnije zajednice te sretnijeg i zdravijeg društva koje prihvaća, uključuje i cijeni različitosti među svojim pripadnicima. Kroz volontiranje društvo u cjelini raste i obogaćuje se. Osim toga, brojna znanstvena istraživanja potvrđuju da nas volontiranje čini sretnijima, zdravijima i snažnijima.

Popis svih volonterskih aktivnosti koje će se održati u sklopu manifestacije možete pronaći na sljedećoj poveznici, te vas pozivamo da pronađete aktivnost koja vas inspirira, učinite nešto dobro za sebe i druge i zavolontirate se u manifestaciji Hrvatska volontira!

Događanja u Metkoviću

U Metkoviću Udruga Otac Ante Gabrić 25. svibnja s početkom u 9 sati organizira radionicu i druženje djece, mladih i starijih na temu Nešto staro za nešto novo, na kojoj sudjeluje 10 volontera. Radionica će trajati do 13 sati.

I ovogodišnjom manifestacijom želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključu svi pripadnici društva. Pridružite nam se!

Hrvatski centar za razvoj volonterstva (HCRV) od 2011. godine organizira manifestaciju pod nazivom Hrvatska volontira koja se održava na nacionalnoj razini svake godine krajem svibnja. U manifestaciju se uključuje velik broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koji kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promoviraju volontiranje. Hrvatska volontira 2018. okupila je 181 organizatora volontiranja koji su u 70 gradova i općina proveli 288 volonterskih aktivnosti kako bi svojim doprinosom potakli izgradnju sretnije i bolje zajednice. Ukupno 4.218 volontera poklonilo je 22.226,5 volonterskih sati svojim zajednicama.

Nastavi čitati

Najčitanije