Ostanimo u kontaktu

RADOVI VRIJEDNI 300 TISUĆA KUNA

Gradonačelnik Milan i zamjenik Raič posjetili radove na izgradnji protupožarnog puta preko Šibanice

Objavljeno prije

Šibanica, protupožarni put (1)

Danas je gradonačelnik Dalibor Milan u pratnji zamjenika Damira Raiča posjetio radove na izgradnji protupožarnog puta preko Šibanice.

Put će biti dug preko 2,5 kilometra i bit će širok oko 4,5 metara. Radove u vrijednosti 300 000 kuna u potpunosti financiraju Hrvatske šume, koje su i izvođač radova.

Gradonačelnik Milan rekao je da će put imati veliku korist za građane Metkovića.

– Već godinu dana u suradnji s Hrvatskim šumama pokušavamo realizirati ovaj projekt. Određene uvjete dali su nam zaštitari prirode, napokon su ispunjeni i jučer smo krenuli sa izvođenjem radova. Radi se o cesti koja će imati višestruku korist za građane Metkovića. Svjedoci smo da je prošlo ljeto, tijekom radova u ulici Vladimira Nazora nastao prometni kolaps u Metkoviću prilikom sprovoda. Ne želimo da se to više događa i sada dobivamo jednu alternativu. (…) Ono što je važno napomenuti je da trasa ovog puta prolazi tik uz lokalitet Gubavih kuća. Želimo oživjeti tu turističku atrakciju i približiti je ljudima. Zajedno sa svojim timom izrađujem brojne ideje kako bismo oživjeli taj lokalitet. Hvala Hrvatskim šumama, gospodinu Melvanu i gospodinu Šešelju koji su nam izašli u susret i prepoznali naš problem – rekao je Milan.

Trasa novog proupožarnog puta će se asfaltirati te, osim što će poslužiti kao alternativni put do gradskog groblja, na njemu postoji mogućnost i uređivanja biciklističke staze.

Tekst/foto: Marija Jeramaz / Metković NEWS

Najčitanije