Ostanimo u kontaktu

DRŽAVA DARIVA GRAD METKOVIĆ

Gradonačelnik Milan i ministar državne imovine Marić potpisali Ugovor o darivanju zemljišta za izgradnju kompostane

Objavljeno prije

Danas, 31. svibnja u Gradskoj knjižnici u Metkoviću održano je svečano potpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule. U ime Ministarstva ugovor je potpisao ministar Goran Marić, u ime Grada Metkovića gradonačelnik Dalibor Milan, te u ime Grada Korčule gradonačelnik Andrija Fabris.

Što se tiče darovanja Gradu Metkoviću riječ je o nekretnini površine 18 tisuća metara kvadratnih u Vrbovcima u iznosu od 1.800.000 kn za izgradnju kompostane. Gradonačelnik Milan je rekao: – Darovanje te nekretnine nam je bilo neophodno kako bismo mogli aplicirati na natječaj koji će Fond za zaštitu okoliša objaviti u srpnju. Dakle, stekli smo sve preduvjete, imamo pravomoćnu lokacijsku dozvolu, u tijeku je izrada projekta i po objavi natječaja u 7. mjesecu bit ćemo spremni.

Gradonačelnik se zahvalio Ministarstvu državne imovine na suradnji i što cijeni potrebe Grada Metkovića.

Ministar državne imovine Goran Marić je tom prilikom rekao: – Ovaj današnji sastanak i potpisivanje Ugovora samo je rezultat odlične suradnje Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva državne imovine i jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju gradova Metkovića i Korčule. Nije to darivanje Gradu Metkoviću i Korčuli, jer u tehničkom smislu država dariva samu sebe jer se time aktivira dugo zapuštena imovina, a znamo da je okosnica zdrava života i življenja čist okoliš i Gradu Metkoviću ovaj ugovor puno znači posebice jer se radi o dolini Neretvu – rezervatu života. Gradu Korčuli darujemo objekt za kulturne i izložbene potrebe što će poboljšati njihov turistički i gospodarski život i slijede novi ugovori i projekti.

OBRAĆANJE GRADONAČELNIKA DALIBORA MILANAPotpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule

Publiée par Metkovic NEWS sur Vendredi 31 mai 2019

OBRAĆANJE MINISTRA GORANA MARIĆAPotpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule

Publiée par Metkovic NEWS sur Vendredi 31 mai 2019

NESTVARNO LIJEPI PRIZORI S UŠĆA RIJEKE NERETVE

Ako već niste, sad je pravo vrijeme da otkrijete ovaj biser na jugu Hrvatske, uvjerite se i zašto

Objavljeno prije

Foto: Zvonimir Barisin / CROPIX

Zovu je prijestolnicom mandarina, zelenom dolinom, hrvatskom Kalifornijom – a ona, slavna i ponosita dolina Neretve, iz godine u godinu s punim pravom privlači sve više domaćih i stranih turista, dok njezini bogati i sočni plodovi te idilični krajolici nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Delta Neretve zapravo je jedina prava delta u Hrvatskoj, a plovidbe tim prekrasnim krajem – i to u izvornom neretvanskom plovilu – lađi – doživljaj je koji se ne zaboravlja, potvrdili su ama baš svi koji su iskusili ovo čarobno iskustvo.

Osim posjeta Pločama, Opuzenu i Metkoviću, najvažnijim gradovima u dolini Neretve, ne smijete propustiti ni kušati vrhunsku gastronomiju ovoga kraja – primjerice, jela od žaba i jegulja s čuvenim neretvanskim brudetom, piše Jutarnji.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije