Ostanimo u kontaktu

DRŽAVA DARIVA GRAD METKOVIĆ

Gradonačelnik Milan i ministar državne imovine Marić potpisali Ugovor o darivanju zemljišta za izgradnju kompostane

Objavljeno prije

Danas, 31. svibnja u Gradskoj knjižnici u Metkoviću održano je svečano potpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule. U ime Ministarstva ugovor je potpisao ministar Goran Marić, u ime Grada Metkovića gradonačelnik Dalibor Milan, te u ime Grada Korčule gradonačelnik Andrija Fabris.

Što se tiče darovanja Gradu Metkoviću riječ je o nekretnini površine 18 tisuća metara kvadratnih u Vrbovcima u iznosu od 1.800.000 kn za izgradnju kompostane. Gradonačelnik Milan je rekao: – Darovanje te nekretnine nam je bilo neophodno kako bismo mogli aplicirati na natječaj koji će Fond za zaštitu okoliša objaviti u srpnju. Dakle, stekli smo sve preduvjete, imamo pravomoćnu lokacijsku dozvolu, u tijeku je izrada projekta i po objavi natječaja u 7. mjesecu bit ćemo spremni.

Gradonačelnik se zahvalio Ministarstvu državne imovine na suradnji i što cijeni potrebe Grada Metkovića.

Ministar državne imovine Goran Marić je tom prilikom rekao: – Ovaj današnji sastanak i potpisivanje Ugovora samo je rezultat odlične suradnje Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva državne imovine i jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju gradova Metkovića i Korčule. Nije to darivanje Gradu Metkoviću i Korčuli, jer u tehničkom smislu država dariva samu sebe jer se time aktivira dugo zapuštena imovina, a znamo da je okosnica zdrava života i življenja čist okoliš i Gradu Metkoviću ovaj ugovor puno znači posebice jer se radi o dolini Neretvu – rezervatu života. Gradu Korčuli darujemo objekt za kulturne i izložbene potrebe što će poboljšati njihov turistički i gospodarski život i slijede novi ugovori i projekti.

OBRAĆANJE GRADONAČELNIKA DALIBORA MILANAPotpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule

Publiée par Metkovic NEWS sur Vendredi 31 mai 2019

OBRAĆANJE MINISTRA GORANA MARIĆAPotpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule

Publiée par Metkovic NEWS sur Vendredi 31 mai 2019

DUHOVITA I DIRLJIVA MELODRAMA

Predstava ‘Boksačko srce’ u utorak u GKS-u Metković

Objavljeno prije

Boksačko srce naziv je predstave koja će se, u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, u utorak, 2. prosinca s početkom u 19:30 odigrati na sceni Gradskoga kulturnog središta Metković.

Riječ je o duhovitoj i dirljivoj melodrami jednog od najznačajnijih suvremenih njemačkih pisaca Lutza Hübnera koja se izvodi na pozornicama diljem svijeta, a priča o boksu služi kao metafora života i životnih borbi te donosi pitanja kako se prema njima postavljamo.

Hübner na osobit način suočava dva svijeta, jedan mlad – jedan star, jedan na početku – drugi na zalasku, no oba jednako predana svojoj potrazi za autentičnošću i pronalaženjem svojega mjesta pod suncem. Susret mladića i starca obojici mijenja živote na bolje, pri čemu iskustvo pomaže mladosti, a mladenački entuzijazam ima snage pokrenuti razočaranjima zagubljene sokove života.

Sjajni kazališni kreativac, višestruko nagrađivani Marko Torjanac potpisuje režiju predstave te glumi ostarjeloga bivšeg boksača, dok ulogu mladića, čiji se životni put nenadano spojio s boksačevim, igra Paško Vukasović.

Nudeći optimizam, ova predstava poziva gledatelje da i sami preispitaju svoja uvjerenja i spoznaje o vlastitim borbama u životu. ‘Je li život borba?’, ‘Kada i kako se treba braniti?’, ‘Treba li, kako i kada napadati?’, ‘Kako prepoznati ono što je vrijedno borbe?’ – sva ta pitanja uz poneke odgovore Kazalište Planet Art i Teatar Rugantino donose na scenu GKS-a Metković u predstavi ‘Boksačko srce’. Cijena ulaznice je 40 kn.

Predstava će se održati u skladu s epidemiološkim preporukama i uputama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije