Ostanimo u kontaktu

DRŽAVA DARIVA GRAD METKOVIĆ

Gradonačelnik Milan i ministar državne imovine Marić potpisali Ugovor o darivanju zemljišta za izgradnju kompostane

Objavljeno prije

Danas, 31. svibnja u Gradskoj knjižnici u Metkoviću održano je svečano potpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule. U ime Ministarstva ugovor je potpisao ministar Goran Marić, u ime Grada Metkovića gradonačelnik Dalibor Milan, te u ime Grada Korčule gradonačelnik Andrija Fabris.

Što se tiče darovanja Gradu Metkoviću riječ je o nekretnini površine 18 tisuća metara kvadratnih u Vrbovcima u iznosu od 1.800.000 kn za izgradnju kompostane. Gradonačelnik Milan je rekao: – Darovanje te nekretnine nam je bilo neophodno kako bismo mogli aplicirati na natječaj koji će Fond za zaštitu okoliša objaviti u srpnju. Dakle, stekli smo sve preduvjete, imamo pravomoćnu lokacijsku dozvolu, u tijeku je izrada projekta i po objavi natječaja u 7. mjesecu bit ćemo spremni.

Gradonačelnik se zahvalio Ministarstvu državne imovine na suradnji i što cijeni potrebe Grada Metkovića.

Ministar državne imovine Goran Marić je tom prilikom rekao: – Ovaj današnji sastanak i potpisivanje Ugovora samo je rezultat odlične suradnje Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva državne imovine i jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju gradova Metkovića i Korčule. Nije to darivanje Gradu Metkoviću i Korčuli, jer u tehničkom smislu država dariva samu sebe jer se time aktivira dugo zapuštena imovina, a znamo da je okosnica zdrava života i življenja čist okoliš i Gradu Metkoviću ovaj ugovor puno znači posebice jer se radi o dolini Neretvu – rezervatu života. Gradu Korčuli darujemo objekt za kulturne i izložbene potrebe što će poboljšati njihov turistički i gospodarski život i slijede novi ugovori i projekti.

OBRAĆANJE GRADONAČELNIKA DALIBORA MILANAPotpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule

Publiée par Metkovic NEWS sur Vendredi 31 mai 2019

OBRAĆANJE MINISTRA GORANA MARIĆAPotpisivanje ugovora o darovanju nekretnina između Ministarstva državne imovine i Grada Metkovića, te između Ministarstva državne imovine i Grada Korčule

Publiée par Metkovic NEWS sur Vendredi 31 mai 2019

DRUŠTVO NERETVANA I PRIJATELJA NERETVE

Promocija knjige ‘Neretvanske župe’ fra Vjeke Vrčića u Splitu

Objavljeno prije

Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu i Hrvatska udruga Benedikt pozivaju na promociju knjige Neretvanske župe autora fra Vjeke Vrčića koja će se održati u četvrtak, 30. siječnja 2020. godine u prostorijama Društva Neretvana (Papandopulova 5) s početkom u 19 h.

O knjizi će govoriti:

Mladen Vuković, novinar i publicist

Vedran Vrčić, predsjednik udruge „Kap“ Imotski

Moderator: Marijo Popović

U knjizi su obrađene sve župe Neretvanskog dekanata, njihova kratka povijest, zaseoci, obitelji, povijesni i kulturni spomenici, škole, crkve,crkvena društva, svećenici, redovnici i redovnice rođene u pojedinoj župi. Iako nije bio diplomirani povjesničar napravio je djelo povijesne vrijednosti, koje je bilo i može biti oslonac budućim istraživačima doline Neretve. Fra Vjeko je preminuo 2014. g. u svojoj 101. godini.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije