Ostanimo u kontaktu

SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Gradonačelnik Dalibor Milan uručio nagrade ovogodišnjim laureatima

Objavljeno prije

DSC_0013

Jučer je u GKS-u u Metkoviću održana Svečana sjednica Gradskog vijeća kojom je predsjedavao predsjednik Hrvoje Bebić. Na sjednici se nazočnima obratio gradonačelnik Dalibor Milan, koji je prigodnim govorom napravio presjek dosadašnjeg djelovanja novoizabrane gradske vlasti te je naveo započete i planirane projekte. Poslije gradonačelnika za govornicu je izašao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, koji je prenio čestitke premijera, a govor je koncipirao kao sinergijsko djelovanje županijske i gradske vlasti u Metkoviću. Sljedeći govornik bio je saborski zastupnik Branko Bačić u funkciji izaslanika predsjednika Sabora RH Gordana Jandrokovića. Bačićev govor je bio afirmativan te je poentirao političkom porukom o izmjeni Zakona o lokalnoj upravi i samoupravi, s akcentom na zakon koji će onemogućiti ‘padanje’ gradonačelnika u slučaju neizglasavanja proračuna. Tom odlukom onemogućila bi se ucjenjivačka pozicija stranaka koja podržava većinu u vijeću.

Na Svečanoj su sjednici osim spomenutih nazočili i potpredsjednik Sabora RH Božo Petrov, saborski zastupnici dr. Ivan ĆelićNikola Grmoja i Miro Bulj, zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo, bivši predsjednik Sabora RH Luka Bebić, ravnatelj KB Sveti Duh, prof. dr. sc. Mladen Bušić, načelnici i gradonačelnici susjednih gradova i općina kao i mnogi drugi uzvanici iz javnog života.

Predsjednik Komisije za dodjelu javnih priznanja Grada Metkovića, zamjenik gradonačelnika Robert Doko je  pročitao  ovogodišnje laureate.

Na kraju je gradonačelnik Milan uručio nagrade ovogodišnjim laureatima. Nagrađeni su:

Radojka Bagur i Joško Martinović (posmrtno) – Nagrada Grada Metkovića za životno djelo, u obliku povelje i novčane nagrade od 8.000 kuna.

Svjetlana Bebić i Vinko Vuković – Nagrada Grada Metkovića “Narona” u području obrazovanja i kulture, u obliku povelje i novčane nagrade od 4.000 kuna.

Vatroslav Vugdelija – Nagrada Grada Metkovića “Sv. Ilija” u području socijalne skrbi, u obliku povelje i novčane nagrade od 4.000 kuna.

Ivan Čupić i Sportska udruga “Neretva run”– Nagrada Grada Metkovića “Ždral” u području sporta, u obliku povelje i novčane nagrade od 4.000 kuna, odnosno u obliku povelje.

Svim dobitnicima iskrene čestitke!

Goste je zabavljala klapa sv. Nikola. Pogledajte fotogaleriju.

Piše: nportal.hr

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije