Ostanimo u kontaktu

VIRUS NE BIRA!!!

Gradonačelnik Dalibor Milan apelira ‘smanjimo socijalne kontakte, grupiranja i druženja, jer samo odgovornim ponašanjem možemo suzbiti ovu pandemiju’

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan uputio apel svim građanima ‘VIRUS NE BIRA!!!‘, smanjimo socijalne kontakte, grupiranja, druženja, jer samo odgovornim ponašanjem možemo suzbiti ovu pandemiju

Prenosimo njegovu poruku:

Dragi sugrađani,
Vjerujem da ste upoznati sa novim brojem oboljelih koronavirusom u nama susjednoj općini Kuli Norinskoj.
Dokaz je to da virus ne poznaje granice.
Ne želim stvarati paniku, ali vas molim pridržavajte se uputa Nacionalnog stožera i našega Gradskog stožera civilne zaštite.
Ovo je vrijeme u kojemu trebamo biti odgovorni i solidarni. Pružimo pomoć starijim sugrađanima, kroničnim bolesnicima, svojim susjedima i rodbini koji su nemoćni kako bi oni što manje izlazili.
Dragi mladi, ne hodajte u grupama, ne družite se u privatnim prostorima-VIRUS NE BIRA!!!
Još jednom apeliram na sve, smanjimo socijalne kontakte, grupiranja, druženja, jer samo odgovornim ponašanjem možemo suzbiti ovu pandemiju.

ŽUPA SV. ILIJE METKOVIĆ

Važna obavijest za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika

Objavljeno prije

Župa sv. Ilije Metković objavila je obavijest za roditelje ovogodišnjih prvopričesnika. Vijest prenosimo u cijelosti.

Poštovani roditelji!

Drago nam je da je vaše dijete upisano među ovogodišnje kandidate za Prvu ispovijed i Prvu svetu pričest. Na taj način svjedočite o važnosti duhovnog rasta i izgradnje svoga djeteta u povezanosti s Isusom Kristom u njegovoj Crkvi.

Zbog izvanrednog stanja uzrokovanog opasnošću zaraze koronavirusom, u većini župa slavlje Prve svete pričesti nije se moglo održati u redovito vrijeme. Budući da su ublažene mjere donesene protiv širenja zaraze koronavirusom te je ponovno omogućeno javno slavljenje misa s narodom u crkvama, pokazala se prilika da ponovno razmotrimo mogućnost slavlja Prve svete pričesti u našoj župi.

Ovime vas molimo da svojim potpisom potvrdite želju i dadnete svoj pristanak da vaše dijete, u sadašnjim okolnostima, pristupi Prvoj ispovijedi i Prvoj svetoj pričesti. Također svojim potpisom jamčite da ćete se pridržavati propisanih mjera za ta slavlja.

Molimo Vas da ovaj dopis što prije vratite župniku. Ovisno o vašoj odluci, izvijestit ćemo Vas o daljnjem postupku priprave i održavanja slavlja.

Obrazac suglasnosti za roditelje

U utorak, 26. svibnja, nakon večernje sv. mise i pobožnosti sv. Anti bit se sastanak roditelja ovogodišnjih prvopričesnika u crkvi sv. Ilije!

Fra Ante Bilokapić, župnik

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije