Ostanimo u kontaktu

OVIH DANA U SUSJEDSTVU...

Gradnjom fakulteta u Čapljini žele stvoriti bolje uvjete za ostanak mladih

Objavljeno prije

Capljina

Smještena na tromeđi putnih pravaca od Jadranskog mora ka unutrašnjosti, općina Čapljina posjeduje sve preduvijete za razvoj poljoprivrede i turizma kao osnovnih gospodarskih grana na području Hercegovine.

Iz Općine Čapljina naglašavaju kako u narednom razdoblju planiraju osnovati poljoprivredni i fakultet za turizam, što će zadržati mlade na ovim prostorima.

Pomoćnik načelnika za društvene djelatnosti i prava branitelja Općine Čapljina Željko Bonić u razgovoru za Klix.ba ističe kako turizam cvjeta, a da tome doprinose i brojna turistička obilježja koja se nalaze nedaleko od grada, piše Klix.ba.

“Mladi u Čapljini se trebaju uključiti u društveni život, ali i u politiku koja im može pomoći da promijene stvari kojima nisu zadovoljni. U narednom razdoblju planiramo osnovati poljoprivredni i fakultet za turizam jer posjedujemo komunikacijsku i infrastrukturnu povezanost s planinama i morem. Takav potez ojačao bi gradove kao što je Čapljina koja ima blizu 30.000 stanovnika i mladi ne bi bili koncentrirani samo na Sarajevo ili Mostar”, ističe Bonić.

U neposrednoj blizini grada Čapljine smješteno je Mogorjelo, jedan od najznačajnijih spomenika rimskog doba u BiH, a riječ je o ostacima utvrđene vile s početka četvrtog stoljeća, iako je već i u prvom stoljeću nove ere ovdje postojalo poljoprivredno imanje sa zgradama za stanovanje, skladištima i napravama za preradu poljoprivrednih proizvoda.

Gabela je nacionalni spomenik kulture, bogato arheološko nalazište na desnoj obali Neretve, pet kilometara južno od grada. Zbog strateškog položaja Gabela je bila naseljena i u rimskom dobu iz kojega imamo ostatke ciglane i gospodarskih zgrada na periferiji mjesta. Gabela je od 15. do 18. stoljeća bila veliko trgovačko središte, ali i značajna strateška tvrđava na mletačko‐turskoj granici.

Počitelj je maleni kameni grad smješten pored magistralnog puta Sarajevo-Mostar-Čapljina, tri kilometra sjeverno od Čapljine. Gradom dominiraju orijentalni građevinski stilovi koji s mješavinom mediteranskog stila daju ovom naselju jednu posebnu dimenziju. Bonić ističe kako je potrebno pokloniti veliku pažnju mjestima kao što je Počitelj, jer to zbog svoje povijesti, ponude i bogatstva zaslužuju.

“Općina Čapljina je pokrenula ideju osnivanja poduzeća koje će se brinuti i zaštititi Počitelj, a najisplativije će biti od novca turista ulagati u napredak i razvijanje. Od turizma se u Čapljini generalno ne može živjeti, ali uz primjese svega ostalog čime obiluje područje, moguć je pristojan život. Ovo je grad koji je smješten na četiri rijeke – Neretva, Trebižat, Bregava i Krupa, a i cestovno smo dosta dobro povezani s većim gradovima“, dodaje Bonić.

On kaže da na ovom području treba poraditi na zaštiti domaćih proizvođača koji mogu stvoriti unosan posao.

“Ovo područje je osim turizma idealno i za poljoprivredu, a potrebno je zaštititi domaće proizvođače koji mnogo ulažu u proizvode. Imamo ljude koji imaju ogromne farme gdje se dobiva velika količina mlijeka koje ne trebamo uvoziti. Osim toga, potrebno je povećati izvoz i raditi na poboljšanju stvaranja ljepše slike ovoga gradića u Hercegovini. U Čapljini je zastupljen uzgoj smilja i mladima je pružena prilika za rad. Nadam se da će investitori prepoznati naš potencijal, a Općina pravi sve preduvjete kako bi oni došli i napravili konkretan pomak u lokalnoj zajednici“, zaključuje Željko Bonić.

Čapljina predstavlja područje iznimne prirodne vrijednosti, ima brojne turističke sadržaje, atrakcije i manifestacije (foto safari, kanu safari, rekreativno jahanje, promatranje ptica, čapljinsko kulturno ljeto, likovne kolonije, ljetni i zimski karneval i drugo. Objedinjavanjem turističke ponude općine Čapljina u jedan prepoznatljiv turistički proizvod, brend, Čapljina može prerasti u istinsku turističku destinaciju u kojoj će se turisti zadržavati, boraviti te uživati u ljepoti krajolika, turističkim atrakcijama, gastro ponudi te gostoprimstvu ljudi.

Caportal.net / Klix.ba

Nastavi čitati

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije