Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

METKOVIĆ VELIKO GRADILIŠTE

Gradi se, u Metković se ulažu stotine milijuna kuna

Objavljeno prije

Unatoč zdravstvenoj krizi i poremećajima u gospodarskom životu u cijeloj zemlji, u gradu Metkoviću nastavlja se gradnja započetih objekata i trasiraju novi projekti za nova gradilišta za koja se priprema dokumentacija i traže sredstva.

Jest da se na početak radova za neke objekte čekalo malo dulje, ali ni to nije važno kad se zna što će oni značiti za život ljudi i u prezentaciji Metkovića u zemlji i u svijetu.

Prošle godine, kako znamo, rješavani su neki prometni infrastrukturni problemi, s nakanom nastavka u ovoj godini. Obavljeno je niz rekonstrukcija prometnica i ulica, rješavana su administrativna pitanja za nove projekte, započela je gradnja nove Jadranske ulice, kao i gradnja Dnevne bolnice kao podružnice Opće bolnice Dubrovnik, a u zgradi bivšeg Općinskog suda. Samo ta investicija iznosi 16,2 milijuna kuna uglavnom europskih sredstava, a bit će završena do konca ove godine s naznakom da bi specijalističke ordinacije mogle biti u funkciji sredinom sljedeće godine. Može se samo zamišljati koliko će to značiti za cjelokupno stanovništvo doline Neretve, ali i za sve ostale, uz goleme uštede zbog tradicionalnih putovanja u Dubrovnik ili u Split.

Nakon duljeg vremena priprema i napora potpisan je ugovor s izvođačem radova na objektima za javnu odvodnju i rekonstrukciju vodovodne mreže u okviru projekta Aglomeracija Metković „teškog“ 448,7 milijuna kuna, uglavnom iz fondova EU.

Započela je i gradnja Lapidarija pri Arheološkom muzeju Narona u Vidu vrijednosti 43 milijuna kuna kako bi se omogućili bolji uvjeti za rad stručnih osoba, bolju komunikaciju s posjetiteljima, za čuvanje nalaza i druge svrhe. Grad Metkoviću u startu je izmjenama Prostornog plana dao svoj veliki doprinos nastanku velebnih sadržaja koji će omogućiti još bolju turističku ponudu Metkovića i doline  Neretve, a valja reći da je u funkciji i Prirodoslovni muzej .

S obzirom na 500 milijuna kuna koje će se uložiti u sustave za navodnjavanje plodnih parcela, značajno se uvećavaju ukupna ulaganja u dolini Neretve.

U Metkoviću je planirana dogradnja Dječjeg vrtića na desnoj obali Neretve, uskoro će započeti radovi na Dubravici i sanacija odlagališta otpada te gradnja objekata za sortiranje otpada i drugi sadržaji.

Uz sve to gradska uprava u granicama svojih mogućnosti osigurava (i povećava) sredstva za socijalne potrebe, kulturu, sport, predškolski odgoj i druge namjene.

Preuređeno je ljetno kazalište, provedena je energetska obnova sportske dvorane, poboljšani su uvjeti za rad sportskih klubova i tako redom.

Zbog svega toga dade se zaključiti da gradska uprava Metkovića vodi računa o svim pitanjima i problemima koji se nameću te da upornim i stručnim radom danomice unaprjeđuje standard i život stanovništva.

Dodali bismo jedino potrebu zajedničkih napora države, DNŽ i Grada Metkovića te poslovnih subjekata u stvaranju uvjeta novih mogućnosti zapošljavanja kako bi naš grad postao još ljepše mjesto za život.

JUBILARNA NOĆ KNJIGE

Gradska knjižnica Metković poziva na predstavu za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!’

Objavljeno prije

U Gradskom kulturnom središtu u srijedu, 21. travnja u 17.30 sati održat će se predstava za djecu ‘Nemaš pojma, Grizlijane!‘ u izvedbi Kazališta Smješko iz Zagreba.

Predstava je namijenjena djeci od 4 do 12 godina, traje do 45 min, a ulaz je besplatan.

Glavni lik predstave je simpatični medo Grizlijan, koji počinje učiti kako se treba sam snalaziti u svijetu koji ga okružuje. Predstava se bavi problemima sa kojima se susreće svako dijete pri polasku u školu kada mora naučiti kako postati samostalniji i kako prihvatiti odgovornosti. Ova poučna priča uči djecu kako nema smisla plakati nad onime u čemu nisu dobra, već se treba truditi i promijeniti to radom.

Organizator je Gradska knjižnica Metković povodom jubilare, desete Noći knjige.

Predstava će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama i preporukama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije