Ostanimo u kontaktu

ZDRAVSTVO U DOLINI NERETVE

Građanska inicijativa ‘Sinovi i kćeri Neretve’ održala tiskovnu konferenciju

Objavljeno prije

Predstavnici GI ‘Sinovi i kćeri Neretve’ u Gradskoj knjižnici Metković održali su konferenciju za medije na kojoj su izrazili nezadovoljstvo stanjem zdravstva, odnosno nepostupanjem po zaključcima zajedničkog sastanka s ministom Kujundžićem, održanog prije dvadeset dana.

Najistaknutiji predstavnik inicijative Ivo Matičević rekao je da nije dovoljno učinjeno nakon sastanka sa ministrom Kujundžićem, te kako neće odustati od ni jednog traženog zahtjeva te da daju ministru rok do četvrtka 28. veljače da reagira ili će u protivnom članovi Građanske inicijative u subotu blokirati magistralu u Opuzenu u vremenu od 14 do 17 sati.

Vrlo emotivan govor održala je majka pokojnog Gabrijela Bebića, poslala je jasnu poruku, a to je, da ne želi da se više nijedna majka u Metkoviću osjeća kao ona.

Nastavi čitati

GI SINOVI I KĆERI NERETVE

Ivo Matičević nakon petnaest dana pješačenja stigao u Zagreb

Objavljeno prije

Ivo Matičević je danas stigao iz Metkovića u Zagreb nakon 15 dana pješačenja kako bi skrenuo pozornost javnosti na loše stanje zdravstvene skrbi u dolini Neretve. Kako je napisao na društvenim mrežama, Matičević će se danas posvetiti sebi, a sutra, 29. siječnja najavljuje kako će se posvetiti institucijama.

Tako će sutra, 5 do 12 ispred Ministarstva zdravstva održati govor, no neće pregovarati ni s kim jer, kako je rekao, svi imaju na stolu što trebaju napraviti.

– Prošao sam Hrvatsku na noge, razočaran sam viđenim u što su građane doveli u ponosnim zavičajima (dolina Neretve, Makarska rivijera, Dalmatinska zagora, Lika, Kordun) i po ostalim djelovima Hrvatske. Svi se trebamo trgnuti iz sna i reći dosta. Ljudski život se ne smije ugrožavati, a po svjedočenju stanovnika RH je opasno ugrožen.

Zbog svih ljudi koje sam upoznao idem sa Ksavera na Markov trg ispred Vlade i Sabora da pošaljem poruku da je dosta uništavanja Hrvatske jer neću dopustiti da su heroji ginuli uzalud, nemam to pravo, a vi se priključite ako smatrate da je vrijeme. To će biti prosvjedna šetnja i pozivam sve da se priključe bez obzira tko oni bili. (…) Znam da puno od vas tražim, ali 29.1.2020. godine svi zajedno trebamo stati i reći dosta.

Ja osobno ne želim nikakve dočeke po povratku kući, ali vas pozivam da se umjesto toga 5 do 12 pojavite ispred Doma zdravlja Metković i na taj način odate poštovanje svojim obiteljima. Zajedno ćemo ovo napraviti i nećemo biti huligani premda zaslužuju da budemo, ali bit ćemo dostojanstveni do KRAJA. Prešo sam 500 km na noge za vas i uvjerili ste me da ovo nije Hrvatska kao što se predstavlja u medijima.
Isplati se boriti za život u Hrvatskoj. – dodaje Matičević u svojoj objavi za medije u grupi GI sinovi i kćeri Neretve.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije