Ostanimo u kontaktu

OPUZEN

Građani protiv nepotizma u zapošljavanju

Objavljeno prije

opuzen

Ogorčeni građani Grada Opuzena, kako stoji u potpisu predstavke upućene na više adresa, ukazuju na navodni nepotizam u zapošljavanju rodbine i prijatelja gradskih čelnika Opuzena u gradske i državne institucije. Navodi se konkretan aktualni primjer radnog mjesta domara u OŠ Opuzen, o čemu među ostalima informiraju nadležna Ministarstva, Držano odvjetništvo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, pa i predsjednika HDZ-a stranke koja je na vlasti u Opuzenu.

Prenosimo predstavku u cijelosti:

U našem malom gradu Opuzenu godinama cvjeta nepotizam u zapošljavanju najbliže rodbine i prijatelja gradskih čelnika u svim gradskim i državnim institucijama.

Najnoviji primjer je radno mjesto domara u Osnovnoj školi Opuzen, koje je upražnjeno još od 1. ožujka 2014., kada je u mirovinu otišao dotadašnji izvršitelj Milan Babić.

Sve do danas nije raspisan natječaj za slobodno radno mjesto domara, iako Grad Opuzen i okolica vrve slobodnim i nezaposlenim stručnjacima koji u toj branši imaju odlično i provjereno radno iskustvo.

Doznajemo kako je Zlatko Sušan, ravnatelj Osnovne škole Opuzen, na neslužbene upite o mogućem popunjavanju radnog mjesta domara nervozno odgovorio: „Što me to pitate kad znate da je o tome već na drugom mjestu odlučeno!“.

Naime, iz pouzdanih izvora se doznaje kako je to radno mjesto unaprijed namijenjeno Dariju Kapoviću, sinu sestre gradonačelnika Ive Mihaljevića.

Štoviše, navedena osoba uopće nema potrebnu školsku spremu za traženo radno mjesto (SSS), već ubrzano dovršava stručno obrazovanje, pa se raspisivanje natječaja nepotrebno odugovlači sve dok on ne dobije potrebnu srednjoškolsku diplomu.

Molimo vas da u okviru svojih ovlasti poduzmete sve da i u ovom zabačenom zakutku Lijepe naše profunkcioniraju pozitivni propisi RH i da se po načelu jednakih šansi omogući svima zainteresiranima da se natječu i dobiju spomenuto radno mjesto, neovisno o rodbinskim i prijateljskim vezama s gradskim čelnicima Opuzena.

Unaprijed zahvalni na svemu poduzetom,

U Opuzenu, 10. srpnja 2014.                                    

Ogorčeni građani Grada Opuzena

Nastavi čitati

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije