Ostanimo u kontaktu

SKROMNO, ALI DOSTOJANSTVENO

Građani polako, po epidemiološkim preporukama dolaze u Gradski park kako bi upalili svijeću za žrtve Vukovara

Objavljeno prije

Već tradicionalno, u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj i Grada Metkovića i ove godine u Gradskom parku se obilježava Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Iako su zbog epidemioloških mjera sva organizirana događanja i priredbe odgođeni građani polako ali dostojanstveno dolaze u Gradski park kako bi svojom svijećom odali počast za žrtve Vukovara, grada heroja, i Škabrnje. Donosimo nekoliko fotografija, a uz brojne građane u parku smo sreli i gradonačelnika Dalibora Milana.

Štandovi za prodaju svijeća su još aktivni tako da ako niste još uvijek stignete.

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO

Održana serija radionica ”Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima”

Objavljeno prije

U sklopu Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je interaktivne radionice Predstavljanja koncepta pametnih sela i poticanja inovacija u ruralnim područjima u Konavlima (25.11.20220.), u Stonu (26.11.2020.), te u Pločama (27.11.2020.).

Depopulacija i izumiranje sela jedan je od velikih izazova u današnje vrijeme te je njegovo rješavanje od strateške važnosti za cijelu Europu. Kao novi koncept razvoja ruralnih područja nemeću se „pametna sela“ – zajednice u ruralnim područjima koje koriste inovativna rješenja za poboljšanje svoje otpornosti, nadograđujući se na lokalne snage i mogućnosti. Neke od strategija pametnih sela za bolje iskorištavanje resursa i poboljšanje kvalitete života svojih stanovnika su razvoj poljoprivrednih praksi te očuvanje biološke raznolikosti. Podloga za takav razvoj je ekološka proizvodnja uz poštivanje smjernica Zajedničke Poljoprivredne politike (ZPP).

Radionice “Predstavljanje koncepta pametnih sela i poticanje inovacija u ruralnim područjima” održao je prof.dr.sc Davor Škrlec, redoviti profesor Fakulteta elektrotehnike i računarstvo te zastupnik u Europskom parlamentu za mandatno razdoblje 2014 – 2019. godine. Poseban naglasak pridan je obnovi i razvoju ruralnih područja, te procesima tranzicije i digitalizacije. Te je kao primjer dobre prakse u Republici Hrvatskoj, Anita Flajšlik predstavila tvrtku Agrivi d.o.o, s posebnim naglaskom na važnost inovacija u poljoprivrednoj proizvodnji.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije