Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA MAMA IZ METKOVIĆA I OKOLICE

Grad Metković u suradnji s Domom zdravlja financira nabavku dva CRP analizatora u vrijednosti 34 tisuće kuna

Objavljeno prije

vađenje krvi iz prsta

Dana 1. ožujka 2018. godine, gđe Ivanka Taslak, Katarina Prskalo i Daniela Žderić predale su Zahtjev Gradu Metkoviću za kupnjom i donacijom dva aparata analizatora C-reaktivnog proteina i streptokoka pedijatrijskim ordinacijama smještenim u Domu zdravlja Metković.

Radi se o aparatu koji u roku od dvije minute iz kapljice krvi iz djetetove jagodice prsta odmah daje rezultate koji mogu otkriti da li se kod oboljelog djeteta radi o bakterijskoj ili virusnoj infekciji.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Kako su prenijeli mnogi mediji, majke ujedinjene u raznorazne grupe sa raznih područja naše županije uspjele su uvjeriti načelnike i gradonačelnike svojih općina i gradova kako je za dobrobit djece potrebno pribaviti aparat Analizator C-reaktivnog proteina i streptokoka.

Naime, načelnici Općine Konavle, Božo Lasić, kao i načelnik Općine Župa dubrovačka, Silvio Nardelli, obećali su kupiti uređaje dok je načelnik Općine Ston, Vedran Antunica, odlučio također pokušati nabaviti uređaj. Za Korčulu je bila najavljena pomoć budući da je i njima potreban uređaj dok je gđa Dita Lipanović objavila kako je postigla dogovor s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem da sve tri pedijatrijske ambulante u gradu dobiju CRP analizatore.

S obzirom da grad Metković, kao i grad Dubrovnik, ima tri pedijatrijske ordinacije sa velikim brojem upisane djece, predložile smo Gradu Metkoviću kupnju dva gore navedena aparata kako bi jedan zajednički mogle koristiti ordinacije dr. Bubice i dr. Krmeka, a drugi aparat ordinacija dr. Kaleb.

Prema sadašnjim saznanjima i povratnim informacijama od strane gradonačelnika grada Metkovića, Dalibora Milana, bit će odobrena kupnja sukladno Zahtjevu, tj. Grad Metković će financirati kupnju oba aparata čija cijena prema ponudi Medical centra d.o.o. sa cijenom uređaja (cijena uređaja je umanjena za rabat od 1.000,00 kn po komadu), testova za CRP, kontrolnog uzorka sa poznatom vrijednošću CRP-a kao i za testova za bris/streptokok zajedno sa PDV-om ukupno iznosi 34.065,00 kuna.

Ovim putem zahvaljujemo na suradnji gradonačelniku grada Metkovića, gospodinu Daliboru Milanu i ravnatelju Doma zdravlja Metković gospodinu Mihovilu Štimcu. Ideja izrođena od strane mama iz Metkovića i okolice, zalaganjem mnogih, uroditi će plodom te će sva djeca grada Metkovića, a i šire, imati potrebnu odgovarajuću njegu te nam rasti zdravi i veseli u našem gradu.

S poštovanjem,
MAME IZ METKOVIĆA I OKOLICE

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije