Ostanimo u kontaktu

HVALEVRIJEDNA INICIJATIVA MAMA IZ METKOVIĆA I OKOLICE

Grad Metković u suradnji s Domom zdravlja financira nabavku dva CRP analizatora u vrijednosti 34 tisuće kuna

Objavljeno prije

vađenje krvi iz prsta

Dana 1. ožujka 2018. godine, gđe Ivanka Taslak, Katarina Prskalo i Daniela Žderić predale su Zahtjev Gradu Metkoviću za kupnjom i donacijom dva aparata analizatora C-reaktivnog proteina i streptokoka pedijatrijskim ordinacijama smještenim u Domu zdravlja Metković.

Radi se o aparatu koji u roku od dvije minute iz kapljice krvi iz djetetove jagodice prsta odmah daje rezultate koji mogu otkriti da li se kod oboljelog djeteta radi o bakterijskoj ili virusnoj infekciji.

Kako su prenijeli mnogi mediji, majke ujedinjene u raznorazne grupe sa raznih područja naše županije uspjele su uvjeriti načelnike i gradonačelnike svojih općina i gradova kako je za dobrobit djece potrebno pribaviti aparat Analizator C-reaktivnog proteina i streptokoka.

Naime, načelnici Općine Konavle, Božo Lasić, kao i načelnik Općine Župa dubrovačka, Silvio Nardelli, obećali su kupiti uređaje dok je načelnik Općine Ston, Vedran Antunica, odlučio također pokušati nabaviti uređaj. Za Korčulu je bila najavljena pomoć budući da je i njima potreban uređaj dok je gđa Dita Lipanović objavila kako je postigla dogovor s gradonačelnikom Dubrovnika Matom Frankovićem da sve tri pedijatrijske ambulante u gradu dobiju CRP analizatore.

S obzirom da grad Metković, kao i grad Dubrovnik, ima tri pedijatrijske ordinacije sa velikim brojem upisane djece, predložile smo Gradu Metkoviću kupnju dva gore navedena aparata kako bi jedan zajednički mogle koristiti ordinacije dr. Bubice i dr. Krmeka, a drugi aparat ordinacija dr. Kaleb.

Prema sadašnjim saznanjima i povratnim informacijama od strane gradonačelnika grada Metkovića, Dalibora Milana, bit će odobrena kupnja sukladno Zahtjevu, tj. Grad Metković će financirati kupnju oba aparata čija cijena prema ponudi Medical centra d.o.o. sa cijenom uređaja (cijena uređaja je umanjena za rabat od 1.000,00 kn po komadu), testova za CRP, kontrolnog uzorka sa poznatom vrijednošću CRP-a kao i za testova za bris/streptokok zajedno sa PDV-om ukupno iznosi 34.065,00 kuna.

Ovim putem zahvaljujemo na suradnji gradonačelniku grada Metkovića, gospodinu Daliboru Milanu i ravnatelju Doma zdravlja Metković gospodinu Mihovilu Štimcu. Ideja izrođena od strane mama iz Metkovića i okolice, zalaganjem mnogih, uroditi će plodom te će sva djeca grada Metkovića, a i šire, imati potrebnu odgovarajuću njegu te nam rasti zdravi i veseli u našem gradu.

S poštovanjem,
MAME IZ METKOVIĆA I OKOLICE

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

U SIJEČNJU BESPLATNI TRENINZI

Karate klub Metković upisuje nove članove

Objavljeno prije

Karate klub Metković

Tijekom mjeseca siječnja 2019. Karate klub Metković nudi BESPLATNE TRENINGE svim zainteresiranim od 6 godina pa nadalje, da se u tom vremenu upoznaju sa ovom drevnom vještinom samoobrane i sportom koji razvija motoriku cijelog tijela, jedan od sportova i kojeg doktori preferiraju za mlađe uzraste, kao bazični sport za daljnje sportsko razvijanje djeteta.

Pored učenja karatea, u klubu treniraju vrhunski treneri od kojih tri posjeduju trenerske diplome, smjer karate, od Kinezoloških fakulteta i Hrvatskog olimpijskog odbora.

Trenira se u novom, tek napravljenom klimatiziranom, toplom i ugodnom prostoru kluba, prilagođenom ovom sportu, sa svom potrebnom opremom za karate i kondicijski program kroz 8 postojećih sprava za vježbanje, u samom centru grada.

– Postanite član Karate kluba Metković, koji sad broji 92 člana, trenirajte sa Balkanskim viceprvacima, reprezentativcima Hrvatskog karate saveza, putujte i budite natjecatelj  na blizu 30 turnira tijekom godine i družite se na svim klupskim manifestacijama.

Karate klub Metković daje garanciju da će svako dijete u klubu postati samouvjerenije u sebe, fizički jače, biti poslušnije, poštivati sebe, vršnjake , starije i sve vrijednosti klupskog kodeksa, – poručuju iz KK Metković.

Dođite na adresu kluba Kneza Branimira 4, (bivša Lesnina-Anaid) iznad igraonice Zvrk, ponedjeljkom srijedom i petkom od 17,25 do 22,00 sata ili nazovite na 098 171 36 36.

Sve o Karate klubu Metković možete vidjeti na web adresi kluba www.kkmetkovic.hr.

Nastavi čitati

Najčitanije