Ostanimo u kontaktu

GKS METKOVIĆ

Grad Metković poziva na početnu konferenciju povodom provedbe ‘Zaželi i ostvari’

Objavljeno prije

Grad Metković poziva na početnu konferenciju koja će se održati u srijedu 13. veljače 2019. godine u 10 sati u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković, Stjepana Radića 1.

Konferencija se saziva povodom početka provedbe projekta “Zaželi i ostvari” koji je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi- program zapošljavanja žena” Kodni I . I .05).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.329.980,00 kuna. Konferenciju će otvoriti predstavnici Grada Metkovića te će javnost upoznati o projektnim aktivnostima. Na konferenciji će također biti prisutni predstavnici partnera u projektu: Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Dubrovnik, Općina Kula Norinska, Centar za socijalnu skrb Metković te Udruga Dobra Metković.

Gradonačelnik,
Dalibor Milan

UDRUGA 'OTAC ANTE GABRIĆ'

Kreativne uskrsne radionice Udruge ‘Otac Ante Gabrić’ i Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju

Objavljeno prije

Kreativnim radionicama Ususret Uskrsu korisnici i djelatnici Udruge „Otac Ante Gabrić“ vrijedno su se pripremali kako bi uljepšali najveći kršćanski blagdan.

Na jednoj takvoj radionici zajedno su sa štićenicima Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju izradili šarene tulipane i vesele žute piliće. Velika vrijednost ovakvih radionica je povezivanje starijih osoba i njihovo druženje u ugodnoj atmosferi. A da bi se od zaborava očuvali stari običaji, upriličilo se „tucanje“ jajima obojanima u kapuli i tradicionalno nadmetanje u gađanju jaja kovanicama. Godine nisu bile prepreka, važno je da je ruka sigurna.

Stariji su se prisjetili mladosti, a mladi naučili nešto novo te u veselom ozračju svi zajedno obilježili Europski dan međugeneracijske solidarnosti.

Nastavi čitati
ČISTOĆA METKOVIĆ – Čestitka

Najčitanije