Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

300 KUNA PO DJETETU

Grad Metković osigurao pola milijuna kuna za nabavku školskog pribora i radnog materijala učenicima osnovnih škola

Objavljeno prije

Odlukom Gradonačelnika, Grad Metković je osigurao sredstva od pola milijuna kuna za nabavku školskog pribora i radnog materijala učenicima osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića za nastavnu godinu 2020./2021. Jednokratna pomoć sufinanciranja školskog pribora u iznosu od 300,00 kuna po djetetu/učeniku isplatit će se na račun roditelja/skrbnika, a temeljem zahtjeva.

Podsjećamo da je Grad Metković u Proračunu za 2020. godinu osigurao sredstva za;

  1. Program pronatalitetnih mjerau iznosu od 740.000,00 kuna
  2. 2. Program javnih potreba u predškolskom odgoju 2,2 milijuna kuna ( Grad Metković sufinancira rad dvaju privatnih vrtića, kako bi svi roditelji koji imaju potrebe za vrtićem iste mogli i ostvariti u Gradu Metkoviću. Sredstva su uvećana za 100.000,00 kn u odnosu na prethodne godine i iznose 300.000,00 kuna, uređenje dječjeg igrališta Dječjeg vrtića Metković u iznosu od 420.000,00 kuna, izgradnja Dječjeg vrtića Radost u iznosu od 800.000,00 kuna. rekonstrukcija dijela prizemlja u vrtiću u Vidu u iznosu od 619.000,00 kuna za koji smo se prijavili na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ostalo)
  3. Program osnovno i srednjoškolsko obrazovanje u iznosu od 760.000,00 kuna
  4. 4. Program visokog obrazovanja u iznosu od 000,00 kuna (Grad Metković stipendira 34 studenta s iznosom od 1.200,00 kuna 10 mjeseci u akademskoj godini. U velikom istraživanju koliko hrvatski gradovi izdvajanju za svoje studente te u kojima se dijele najviši iznosi stipendija, Grad Metković našao se na visokom drugom mjestu po iznosima stipendija, zajedno uz Pakrac i Rovinj, odmah nakon Umaga, Poreča i Obrovca.)
  5. Obnova dječjih igrališta u iznosu od 470.000,00 kuna
  6. 6. Proračunski korisnik Dječji vrtić Metković rashode financira iz vlastitih sredstava u iznosu od 2.254.122,76 kuna, a Grad financira iznos od 5.397.741,05 kuna. Unutar Projekta Unaprjeđenja usluga u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja osigurano je  913.440,00 kuna bespovratnih sredstava.

Uvijek ističemo kako su obrazovanje i odgoj najvažniji i kao jedinica lokalne samouprave nastojimo pomoći na tom putu, a ujedno i roditeljima  financijski olakšati.

U prilogu se nalazi Odluka, Javni poziv i obrazac zahtjeva.
ODLUKA-GRADONAČELNIKA-o-jednokratnoj-pomoći-sufinanciranja-nabavke-školskog-pribora-i-radnog-materijala-učenicima-za-2020.-g.
ZAHTJEV-ŠKOLSKI-PRIBOR-I-RADNI-MATERIJALI-ZA-2020
JAVNI POZIV – ŠKOLSKI PRIBOR I RADNI MATERIJAL ZA 2020.

ŽUPANIJSKI PROJEKTI U DOLINI NERETVE

Projekt GLOG pri kraju, prema planu i Aglomeracija Opuzena te Uređenje obale i zaobalja Male Neretve

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik župana Joško Cebalo obišli su danas radove na vrijednim infrastrukturnim projektima na području doline Neretve – projekt izgradnje sustava javnog navodnjavanja GLOG, projekte izgradnje Aglomeracije Opuzen i uređenja obale i zaobalja Male Neretve te projekt izgradnje društvenog doma u Kobiljači u Općini Pojezerje.

U pratnji gradonačelnika Grada Opuzena Iva Mihaljevića i načelnika Općine Slivno Smiljana Mustapića, župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo obišli su crpnu stanicu na obali Neretve te potom i gotovo završene radove na sustavu navodnjavanja projekta GLOG, pri čemu je istaknuto kako je projekt pred završetkom te bi se tehnički pregled trebao održati polovicom svibnja. Radi se, podsjetimo, o projektu ukupne vrijednosti 25,3 milijuna kuna, od čega je 85 posto sufinancirano iz sredstava EU fondova, a radovi su započeli u kolovozu 2018. godine. Distribucijska mreža je duljine 18408,5 m sa 188 tipskih betonskih priključnih okna za krajnje korisnike, crpna stanica je ukupnog kapaciteta 242 l/s s potpunim automatskim radom, a neto površina navodnjavanja je 310 ha.

Na području Opuzena i Slivnog u tijeku je i projekt Aglomeracija Opuzen – dio uz kanal Mala Neretva, vrijednosti 42 milijuna kuna, a trenutno je u izgradnji glavna crpna stanica. Ovaj projekt u 90-postotnom iznosu financiraju Hrvatske vode, a preostalih deset posto Grad Opuzen i Općina Slivno. Također, župan i zamjenik su istom prilikom obišli i radove na projektu uređenja obale i zaobalja male Neretve, vrijednosti 86 milijuna kuna, kojeg provode Hrvatske vode, a njegovim dovršetkom bit će definiran novi režim obrane od poplava na ovom vodotoku.

Uz pomoć sredstava Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i vlastitih sredstava Općina Pojezerje je u mjestu Kobiljača započela radove na izgradnji društvenog doma. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, a njegovim završetkom ovo će naselje napokon dobiti društveni dom opremljen svim potrebnim sadržajima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije