Ostanimo u kontaktu

POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA

Grad Metković osigurao nova bespovratna sredstva za poticanje zapošljavanja mladih

Objavljeno prije

Gradonačelnik Dalibor Milan danas je u Zagrebu potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava za projekt “Povećanje zapošljivosti u dolini Neretve” unutar Poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-Faza III”. Ukupna vrijednost projekta je u iznosu od 420.160,00 kuna.

“Danas smo u Zagrebu potpisali Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava za projekt “Povećanje zapošljivosti u dolini Neretve” unutar Poziva “Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-Faza III”. Projekt je prijavljen u partnerstvu s Općinom Kula Norinska ukupne vrijednosti u iznosu od 420.160,00 kuna. Osnovna svrha projekta je značajno doprinijeti jačanju kapaciteta i mogućnosti zapošljavanja nezaposlenih osoba u Gradu Metkoviću i dolini Neretve, te uspostava i provedba aktivnosti u sklopu ustanovljenog i opremljenog Kluba za zapošljavanje u Gradu Metkoviću u kojem će se provoditi aktivnosti edukacija i osnaživanja ciljnih skupina, s naglaskom na nezaposlene mlade ljude. Projekt se u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda.
Ovim putem bih pohvalio i Srednju školu Metković te Udrugu osoba s invaliditetom PRIJATELJ koji su također danas potpisali ugovore o dodjeli sredstava s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava.” – podijelio je gradonačelnik Milan na Facebook profilu.

ROMANTIČNI METKOVAC

Par u moru kod Pelješca našao staru škrinju, cura nije vjerovala što je u njoj

Objavljeno prije

IVA SABLJO s dečkom je Alenom otišla na ronjenje kod Pelješca, nesvjesna da će se dogoditi nešto što će pamtiti cijelog života.

Jednog običnog dana na ljetovanju u Žuljani na Pelješcu njih su dvoje krenuli na ronjenje. Ivi je to bilo prvo takvo iskustvo pa je mislila samo na disanje, nesvjesna da se iza priče o ronjenju krije dobro isplanirana, mjesecima dogovarana organizacija zaruka, piše epodravina.hr.

Tijekom ronjenja u moru su ugledali staru škrinju.

“Alen ju je krenuo uzeti, no ja sam mu mahala da pusti škrinju, da mora misliti na disanje. Možda bih i odmah shvatila o čemu je riječ da nisam bila toliko usredotočena na svoje prvo ronjenje pa nisam ništa naslućivala”, prisjeća se Iva.

Izronili su škrinju i donijeli je na brod, a Iva nije očekivala da će se u njoj nalaziti ono što su našli.

“Tamo su stajali prsten, šampanjac i čaše. Kad sam shvatila što se događa, odmah su mi krenule suze radosnice u potocima”, ispričala je.

Alen je potom kleknuo pred nju i pitao je hoće li se udati za njega.

Kad je pristala, nazdravili su šampanjcem.

Škrinju je inače napravio Alenov otac, i to od starih crkvenih vrata. Da bi izgledala staro, odnosno kao da je provela godine na dnu mora, četiri je mjeseca bila potopljena kod njegovog prijatelja u uzgajalištu dagnji. Pola sata prije samog ronjenja njegov ju je prijatelj gliserom potopio u blizini, da bi ju par mogao bez problema pronaći, a i bio je blizu da ju čuva i drži na oku.

Iva i Alen u vezi su više od dvije godine, on je iz Metkovića, a ona iz Koprivničkog Ivanca, no trenutno u Zagrebu završava specijalizaciju iz oralne kirurgije. Uskoro će početi raditi u koprivničkom Domu zdravlja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije