Ostanimo u kontaktu

UPLATE STOPIRANE U SRPNJU 2017. GODINE

Grad Metković Mostovom Ladislavu Turčinoviću isplatio unaprijed preko 100.000 kuna te od početka 2014. svaki mjesec gotovo 2.000 za nedovršenu i nikad korištenu uslugu

Objavljeno prije

Foto: 24sata.hr

Foto: 24sata.hr

Na 8. sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića održanoj u utorak, 27. ožujka, HDZ-ov vijećnik Damir Boras postavo je pitanje o uplatama koje je Grad Metković pod upravom Mosta NL isplaćivao tvrtci Ladislava Turčinovića za uslugu koja nikada nije korištena. Kako je otkrio vijećnik Boras, a potom potvrdio i gradonačelnik Dalibor Milan, za uslugu izrade internet stranice i aplikacije za Turističku zajednicu Grada Metkovića, Grad Metković je od početka 2014. godine Ladislavu Turčinoviću, oslovljenom i kao petom čovjeku Mosta NL, unaprijed isplatio preko 100.000 kuna, te svaki mjesec gotovo 2.000 kuna, zaključeno sa srpnjom 2017. godine.

Vijećnik Damir Boras je rekao da je u razgovoru s osobom nekad bliskoj Mostu saznao da su se Ladislavu Turčinoviću, uz novce za angažman, isplaćivale i mjesečne uplate s više od 1.000 kuna.

– Izvjesni gospodin Turčinović bio je angažiran da radi sistematizaciju gradskih firmi, dobio sam informaciju, za koju su mu isplaćivane mjesečne rente oko 1000 kuna i da mu je isplaćeno u startu 120-130 tisuća kuna. Nemam točne podatke, ali može se provjeriti. Zanima me i ta renta, da li se možda čak još isplaćuje? Ako možete provjeriti, jako me interesira. (…) To je peti čovjek Mosta – rekao je Boras u vijećničkom pitanju gradonačelniku.

Gradonačelnik Dalibor Milan rekao je da je tvrtka Ladislava Vučinovića potpisala ugovor s Gradom Metkovićem o izradi stranice i aplikacije Turističkog ureda Grada Metkovića za koju mu je uplaćeno više od 100 tisuća kuna i da joj je za njihovo održavanje svakog mjeseca od početka 2014. do srpnja 2017. uplaćivano gotovo 2000 kuna, ali da ni stranica ni aplikacija nisu izrađene.

– Prema mojim saznanjima, a u razgovoru sa zaposlenicima Grada, Ladislav Turčinović je osoba koja je često dolazila u Grad Metković, čini mi se da je na samom početku pomagala tadašnjoj vlasti kako bi napravila što bolu sistematizaciju, organizirali rad gradske uprave i to nije ništa loše. Radi se očito o simpatizeru Mosta i tu nema ništa neprihvatljivo. Ali, nedavno sam pronašao ugovor koji je potpisala tvrtka gospodina Turčinovića i Turistički ured Grada Metkovića za izradu takozvanog DMS sustava koji uključuje izradu web stranice i mobilne aplikacije. Izrada tog sustava koštala je preko 100 tisuća kuna koji su već plaćeni i za održavanje tog sustava plaćano je svaki mjesec gotovo 2000 kuna. Nije ni to sporno, ali taj sustav ne postoji. Znači, nešto je plaćeno čovjeku za neku aplikaciju i za neku web stranicu koja ne postoji. Ne bih htio reći zbog čega mu se plaćalo, zašto me direktorica Turističkog ureda nije upozorila na to, zašto je tvrtka gospodina Ladislava Turčinovića  prestala slati račune u sedmom mjesecu 2017…. Sve mi je to malo sumnjivo. Čovjek je pomagao ljudima, možda je to način… ali ne bih htio prejudicirati ništa – rekao je Milan.

Osvrnuo se i na vremensko razdoblje u kojem su mjesečne uplate uplaćivane. Naime, zbog mjesečnih uplata za nepostojeću uslugu u više od tri godine i zbog više od 100 tisuća kuna danih za izradu stranice i aplikacije, Grad Metković oštećen je za značajan iznos koji se tek treba izračunati.

Metković NEWS je uživo prenosio sjednicu Gradskog vijeća, te navedena izlaganja možete pogledati u videu prilogu ispod (min: 1h 50min; 2h 07min; 2h 15min ).

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati
ARH-G GOLUŽA – Uskrsna čestitka

Najčitanije