Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

32. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Grad Metković kreće s ulaganjima u Poslovnu zonu Meterizi, dar za peto dijete povećan na 15 tisuća kuna

Objavljeno prije

Gradski vijećnici usvojili su Prijedlog odluke o izradi Urbanističkoga plana uređenja Poslovne zone Meterizi i s time povezanih izmjena i dopuna prostornoga plana.

Riječ je o području koje je bilo predviđeno za izgradnju veletržnice, od čega se odustalo još 2000-ih godina. Izmjenama i dopunama prostornoga plana omogućit će se investicijska ulaganja na tome području.

– Već imamo nekoliko pisama namjera od ozbiljnih potencijalnih investitora i zbog toga smo krenuli u izmjene i dopune kako bi im omogućili ulaganja. Za građane će to značiti mnogo, no krenimo polako. Poslije donošenja izmjena i dopuna prostornoga plana, za što će nam trebati šest do osam mjeseci, krenut će se s gradnjom. Za naš grad, ulaganja u Poslovnu zonu Meterizi donijet će nova radna mjesta. Podsjetit ću da je nedavno s privatnim investitorom potpisan ugovor za izgradnju bioplinskoga postrojenja na Dubravici, koji će omogućiti 70-ak novih radnih mjesta, a ulaganja u Poslovnu zonu Meterizi omogućit će još dodatnih 70 ili 80 radnih mjesta što je zaista velika brojka za naš grad, – rekao je gradonačelnik Dalibor Milan.

Grad će sufinancirati karte učenicima koji srednju školu pohađaju u Splitu

Grad Metković nastavlja i s ulaganjem u demografiju pa je na sjednici Gradskoga vijeća donesena i odluka o povećanju dara za novorođeno dijete. Naime, tijekom 2018. godine novčani iznos dara se povećao te sada za prvo dijete iznosi 2.500,00, za drugo 3.500,00, za treće 4.500,00 te za četvrto i svako daljnje dijete 5.500,00 kuna. Današnjim izmjenama te odluke dar za peto i svako slijedeće dijete iznosit će čak 15 tisuća kuna, a zahtjev za dobivanje dara roditelji će moći podnijeti i putem usluge e-Novorođenče.

Gradski vijećnici promijenili su i odluku o sufinanciranju prijevoza za studente i učenike. Naime, od 2018. godine Grad Metković sufinancira dvije povratne ili četiri jednosmjerne autobusne karte za sve studente te za učenike koji srednje škole pohađaju u Dubrovniku. Izmjenama odluke, Grad će karte sufinancirati i učenicima koji srednju školu pohađaju u Splitu.

Od ostalih točaka sjednice treba naglasiti i to da su gradski vijećnici usvojili gradonačelnikov prijedlog kojim će se šetalište na Unki imenovati ‘Šetalištem A satnije ZNG“, odnosno nosit će ime prve postrojbe HV-a u dolini Neretve i Županiji.

Posljednja sjednica – bez oporbenih vijećnika

Današnja sjednica bila je ujedno i posljednja u aktualnom sazivu Gradskoga vijeća, a protekla je bez oporbenih vijećnika. Prigodnim riječima vijećnicima se zahvalio gradonačelnik Milan.

– Želim vam se zahvaliti što smo protekle četiri godine zajednički radili na dobrobiti građana našega grada. Jednako tako, moram izraziti žaljenje i nezadovoljstvo što vijećnici Mosta nisu došli na današnju sjednicu te tako pokazali da ih život građana našega grada uopće ne zanima. Očekujem da ćemo u idućem sazivu ponovno imati većinu te mnogo konstruktivniju oporbu, – zaključio je gradonačelnik Milan.

Sjednicu smo prenosili uživo, možete je pogledati u video prilogu.

SVJEŽA RIBA UTORAK, ČETVRTAK I PETAK

Ribarnica GOF otvorila svoja vrata

Objavljeno prije

‘Preko’ je dobilo svoju ribarnicu. Na maloj tržnici pored podvožnjaka, na križanju Ulice Zrinskih i Frankopana sa Ulicom Put Narone, u novouređenom objektu svoja vrata jutros je otvorila Ribarnica GOF.

Ribarnica će raditi svakim danom, dok svježa riba pristiže svakog utorka, četvrtka i petka, a mušule, kamenice i brbavice po narudžbi.

Svakako novitet ove ribarnice je i dostava koja će se obavljati po narudžbi na području cijele doline Neretve.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl5 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije