Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

400.000,00 KUNA ZA NAŠE ŠKOLARCE

Grad Metković isplaćuje jednokratnu pomoć 300,00 kuna po svakom djetetu/učeniku

Objavljeno prije

Naši školarci se uskoro vraćaju u svoje klupe. Ne sumnjam da su svi oni spremni za nove radne pobjede, ali svjestan sam da svaka nova školska godina, njihovim roditeljima predstavlja dodatne financijske troškove. Trudimo se pomoći koliko možemo i zbog toga smo odlučili kako će Grad sufinancirati nabavku radnoga materijala, opreme i školskoga pribora svim učenicima od 1. do 8. razreda osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića.

Jednokratna novčana pomoć iznosi 300,00 kuna po djetetu/učeniku, a isplatit će se na račun roditelja/skrbnika, najkasnije do 20. listopada.

Javni poziv sa Zahtjevom za ostvarivanje prava na sufinanciranje i svim potrebnim informacijama o popratnoj dokumentaciji objavljen je na službenoj stranici Grada Metkovića!
https://grad-metkovic.hr/…/javni-poziv-podnosenje…/

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Javni poziv traje do 13. rujna i ovim putem pozivamo sve roditelje/skrbnike koji već nisu, da podnesu Zahtjev za ostvarivanje ovog prava na sufinanciranje.

Obrazac Zahtjeva, zajedno sa svom popratnom dokumentacijom dostavite putem e-mail adrese prijave@metkovic.hr ili slanjem putem pošte na adresu: Grad Metković, Stjepana Radića 1, 20350 Metković.

Oni koji to nisu u mogućnosti, Zahtjev će moći podnijeti i u prizemlju Gradskoga kulturnoga središta, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 8 do 11 sati, ali poštujući sve epidemiološke mjere i uz obvezno nošenje zaštitnih maski!

Napominjemo, kako su sredstva u Proračunu Grada Metkovića za 2021. godinu planirana u iznosu od 400.000,00 kuna, odnosno sredstava ima i više nego dovoljno za sve učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića.

Ukoliko imate upit, slobodno se obratite na mail prijave@metkovic.hr, ili pozivom na broj 020/681-395 i tražite Odsjek za financije, istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Župan Dobroslavić sa zamjenikom Cebalom i savjetnicom Marević na obilježavanju Dana policije

Objavljeno prije

Povodom obilježavanja Dana policije, župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom Joškom Cebalom i savjetnicom Žaklinom Marević položio je vijenac i zapalio svijeću ispred zgrade Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Dubrovniku.

Počast policajcima poginulim u Domovinskom ratu odali su i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima, načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević sa suradnicima, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata te članovi obitelji poginulih, a molitvu i blagoslov predvodio je policijski kapelan fra Ivo Kramar.

Župan Nikola Dobroslavić rekao je ovom prilikom kako je uloga milicije u bivšem sistemu bila osjetno drugačija od policije koju danas imamo te kako su svi stanovnici županije zahvalni na tome da je hrvatska policija danas demokratska institucija čuvara javnog reda, mira i sigurnosti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

”Također, treba se prisjetiti ovom prilikom i kako je policija u početku 90-ih bila prva oružana obrambena snaga koja se suprotstavila velikosrpskoj agresiji, a kasnije je bila izvorište svih drugih postrojbi. Danas ova Policijska uprava bilježi značajne pozitivne rezultate svog predanog rada poput brojnih zapljena droga, osiguravanja granice, ali i činjenice da naši sugrađani osjećaju da žive u sigurnoj županiji”, rekao je župan Dobroslavić te se ovom prilikom zahvalio i Ministarstvu unutarnjih poslova na čelu s potpredsjednikom Vlade Davorom Božinovićem na ustupljivanju policijskog helikoptera za potrebe cjelogodišnje Hitne helikopterske medicinske službe.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković rekao je ovom prilikom kako je policija bila okosnica obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, te kako u miru predstavlja sigurnost za sve građane i posjetitelje.

Načelnik PU DN Ivan Pavličević čestitao je svim policajkama i policajcima njihov dan napomenuvši kako su mjerilo kvalitete njihova rada naši sugrađani.

”Svi oni koji rade na terenu znaju koliko je teško ostati sabran i profesionalan postupajući u raznim životnim sudbinama i situacijama, a još je teže doći doma i sve ono što se događalo taj dan staviti sa strane. Priznali to mi ili ne, to i dalje tinja u našoj podsvijesti. Mjerilo našeg rada su naši sugrađani. Vjerujem kako oni znaju da žive u jednom sigurnom okruženju, a to je rezultat našeg rada i postupanja“, izjavio je Pavličević.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije