Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

400.000,00 KUNA ZA NAŠE ŠKOLARCE

Grad Metković isplaćuje jednokratnu pomoć 300,00 kuna po svakom djetetu/učeniku

Objavljeno prije

Naši školarci se uskoro vraćaju u svoje klupe. Ne sumnjam da su svi oni spremni za nove radne pobjede, ali svjestan sam da svaka nova školska godina, njihovim roditeljima predstavlja dodatne financijske troškove. Trudimo se pomoći koliko možemo i zbog toga smo odlučili kako će Grad sufinancirati nabavku radnoga materijala, opreme i školskoga pribora svim učenicima od 1. do 8. razreda osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića.

Jednokratna novčana pomoć iznosi 300,00 kuna po djetetu/učeniku, a isplatit će se na račun roditelja/skrbnika, najkasnije do 20. listopada.

Javni poziv sa Zahtjevom za ostvarivanje prava na sufinanciranje i svim potrebnim informacijama o popratnoj dokumentaciji objavljen je na službenoj stranici Grada Metkovića!
https://grad-metkovic.hr/…/javni-poziv-podnosenje…/

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Javni poziv traje do 13. rujna i ovim putem pozivamo sve roditelje/skrbnike koji već nisu, da podnesu Zahtjev za ostvarivanje ovog prava na sufinanciranje.

Obrazac Zahtjeva, zajedno sa svom popratnom dokumentacijom dostavite putem e-mail adrese prijave@metkovic.hr ili slanjem putem pošte na adresu: Grad Metković, Stjepana Radića 1, 20350 Metković.

Oni koji to nisu u mogućnosti, Zahtjev će moći podnijeti i u prizemlju Gradskoga kulturnoga središta, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 8 do 11 sati, ali poštujući sve epidemiološke mjere i uz obvezno nošenje zaštitnih maski!

Napominjemo, kako su sredstva u Proračunu Grada Metkovića za 2021. godinu planirana u iznosu od 400.000,00 kuna, odnosno sredstava ima i više nego dovoljno za sve učenike osnovnih škola s prebivalištem na području Grada Metkovića.

Ukoliko imate upit, slobodno se obratite na mail prijave@metkovic.hr, ili pozivom na broj 020/681-395 i tražite Odsjek za financije, istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

GRADSKI PARK

Započeli Dani Neretvanske kneževine

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića u Gradskome parku u četvrtak je započela manifestacija Dani Neretvanske kneževine, koja traje do subote, 13. kolovoza.

U današnjem dijelu programa na rasporedu je bila srednjovjekovna predstava, kuhala se srednjovjekovna hrana, a najmlađi su se okušali u streličarstvu. Osim druženja s vitezovima, publika je s njima odmjerila snage i u vuči konopa, a za kraj je održana i bitka vitezova. U programu su sudjelovali Vitezovi hercega Stjepana Kosače (Stolac, BiH) te Gradska straža Šibenik.

Manifestacija se nastavlja i sutra. Metkovsko amatersko kazalište će na Neretvi i prostoru Velike rive izvesti uprizorenje „O Metkoviću prvi put“ – Dekonstrukcija: Prema tužbi carinika Stanka Sladinovića, zabilježeno u knjizi tužbi izvani dana 30. siječnja 1422., Državni  arhiv u Dubrovniku. Scenarij i režiju potpisuje Radovan Marčić, a sudjeluju još članovi KUD-a Metković te UL Veterani IV. gardijske brigade DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sklopu manifestacije, a povodom 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, U Gradskome parku postavljena je i izložba ‘CORONA (lat. corona: vijenac, kruna) u povijesti Metkovića”. Kroz ovu izložbu postavljenu u Gradskom parku možete saznati nešto o prošlosti Metkovića, fotografirati se kao jedan od vladara i ponijeti fotosuvenir.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije