Ostanimo u kontaktu

PROJEKT 'ZAŽELI I OSTVARI'

35 primljenih žena potpisalo ugovore s Gradom Metkovićem i Općinom Kulom Norinskom

Objavljeno prije

Danas je u galeriji GKS-a održano potpisivanje ugovora 35 primljenih žena u sklopu projekta ‘Zaželi i ostvari’ s Gradom Metkovićem i Općinom Kulom Norinskom.

Potpisivanju su nazočili gradonačelnik Dalibor Milan, načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević, Tomislav Bjeliš ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Niko Bojbaša – voditelj projekta ‘Zaželi i ostvari’.

Grad Metković kroz predviđeno trajanje radnog odnosa od 24 mjeseca, na puno radno vrijeme zapošljava 27 žena, dok Općina Kula Norinska zapošljava njih 8.

Riječ je o projektu kojemu je cilj osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Žene će biti zaposlene na poslovima pomoći i potpore starijim osobama, osobama u nepovoljnom položaju  te osobama s invaliditetom. Svaka žena će se brinuti o četvero korisnika, a pomagat će korisnicima u osobnoj higijeni, održavanju čistoće stambenog prostora, pomoć u pripremi obroka, plaćanju računa te pomoć u socijalnoj uključenosti korisnika.

Vrijednost projekta „Zaželi i ostvari“ je 5 milijuna i 300 tisuća kuna, a u cijelosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

ANTINIM STAZAMA

Volonteri Srednje škole Metković putuju u Indiju

Objavljeno prije

Sretan put u Indiju poželjeli su iz Srednje škole Metković školskoj pedagoginji Violeti Oršulić i učenicama Lani Batinović i Mariji Glavinić koje će iduća dva tjedna provesti u Indiji, volontirajući u župi Mariapoli koju je osnovao otac Ante Gabrić.

Članovima udruge Mladi oca Ante Gabrića koja djeluje pri Srednjoj školi Metković, na tom putu za očuvanje naslijeđa našeg velikog misionara, pridruzit će se i vicepostulator pater Ante Tustonić i fotograf Zvonimir Atletić. Uz darove i donacije dobrih ljudi za dovršetak obnove misije Mariapoli, svojim domaćinima nose i  mnoge delicije našega kraja.

U dalekoj Indiji, drugoj Antinoj domovini, održat će se svečana proslava njegova 105. rođendana. Tom će prigodom biti predstavljena pjesma Gladno dijete i video uradak nastanka milenijske fotografije koju su snimili mladi volonteri.

Prikazat će se i spot klape Žveljarin s pjesmom Tamo gdje palme cvatu.

Vjerujemo da će za volontere ovo putovanje biti nezaboravno iskustvo, stoga s nestrpljenjem očekujemo njihove putopise koji će se moći pratiti na Facebook i Instagram profilu pod nazivom Antinim stazama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije