FESTIVAL BOSANSKOG HUMORA

Gostovanje dugo očekivane komedije “Cosa Nostra”

U ponedjeljak, 09. prosinca s početkom u 19.30 sati u GKS-u Metković gostuje dugo očekivana komedija COSA NOSTRA.

Objavljeno 5. prosinca 2013. u kategorijama: Metković, News.

cosa-nostra

Festival bosanskog humora nastavlja se i u studenom. Ogroman interes publike i maksimalna popunjenost dvorane na dosadašnjim predstavama pokazatelj je koliko Metkovci vole sarajevski humor – za svaku predstavu tražila se karta više.

U ponedjeljak, 09. prosinca s početkom u 19.30 sati u GKS-u Metković gostuje dugo očekivana komedija COSA NOSTRA.

COSA NOSTRA

Umjetnička grupa Satya /Sarajevo
Igraju: Minka Muftić, Elma Ahmetović

Umjetnička grupa “Satya” iz Sarajeva 09. prosinca u 19.30 sati gostuje u GKS-u Metković u okviru Festivala bosanskog humora. Komedija za sve uzraste “Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para!

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Minka Muftić, široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (Lud zbunjen,normalan..“ Ženski turbofolk band..itd) i Elma Ahmetović, mlada glumica Pozorišta mladih koja privremeno mijenja Belmu Košutić koja je na porodiljnom dopustu. Scenografiju za predstavu potpisuje  Marijela Margeta – Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Suradnica za dramaturgiju i režiju je diplomirana redateljica Mirela Trepanić, poznata po režiji najpopularnije i najgledanije komedije u BiH “Ja, mahaluša.”

Ulaznice se mogu kupiti u prodaji na blagajni GKS-a Metković. Broj ulaznica je ograničen.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari